İpsala Sınır Kapısı'nda Bekleyiş Sürüyor

Edirne'de çok sayıda basın mensubu, Ayasofya'da ayin yapacaklarını duyuran Yunan asıllı Amerikalıların gelme ihtimaline karşı İpsala Sınır Kapısı'nda adeta kamp kurdu

Edirne'de çok sayıda basın mensubu, Ayasofya'da ayin yapacaklarını duyuran Yunan asıllı Amerikalıların gelme ihtimaline karşı İpsala Sınır Kapısı'nda adeta kamp kurdu. Gazeteciler geceyi sınır kapısında geçirirken, çok sayıda Yunan turist otobüslerle Türkiye'ye giriş yaptı.
Yunan asıllı Amerikalı grubun, Ayasofya Müzesi'nde yapmayı planladığı ayin eyleminden vazgeçtiği öğrenilirken, buna rağmen İpsala Sınır Kapısı'nda ek tedbirler alındı. Ayine gelecekleri öne sürülen yaklaşık 200 kişilik grup nedeniyle polis ekipleri, Yunan plakalı tur otobüslerini ve yolcuların pasaportlarını dikkatle kontrol etti. Sürücülerine ise nereye gittiklerini soruldu. İşlemlerin tamamlanmasından sonra otobüsler yollarına devam etti.
Türkiye'ye gezmek için geldiklerini belirten Yunanlı turistler, Ayasofya konusunda yaşanan gerginlik nedeniyle tedirgin olduklarını belirtti.