Anatolium'u Satın Alan Corio'nun Hedefi Büyük

Bursa'da, Anatolium Alışveriş Merkezi'nin yüzde 100'lük hissesini anahtar teslim alan Avrupa'nın önemli gayrimenkul yatırım şirketlerinden Hollanda merkezli Corio, gözünü perakende pastasından daha büyük dilim kapmaya dikti

Bursa'da, Anatolium Alışveriş Merkezi'nin yüzde 100'lük hissesini anahtar teslim alan Avrupa'nın önemli gayrimenkul yatırım şirketlerinden Hollanda merkezli Corio, gözünü perakende pastasından daha büyük dilim kapmaya dikti.
2007 yılının Kasım ayında, Bursa terminali yanındaki Anatolium Alışveriş Merkezi'nin yüzde 100'lük hissesini anahtar teslim olarak almak niyetiyle Maya Grubu ile stratejik iş birliği anlaşmasına varan Hollanda merkezli Corio, söz konusu AVM'yi 176 milyon Euro karşılığında satın alarak portföyünü genişletti. Corio Türkiye CEO'su Koray Özgül, bugün Almira Otel'de düzenlenen Bursa basını ile sohbet toplantısında, yapılan yatırım ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.
Özgül, Bursa'da çok yüksek bir perakende potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, "Bursa'da yaklaşık 10 milyar doların üzerinde perakende potansiyeli var, ama bunun çok az kısmı yani yüzde 7 buçuk dolayında kısmı bu alana yansıyor. Standart bir Türkiye ilinde bu olay yüzde 4 dolayında, bu da Bursa için artı bir değer" dedi.
Bursa Anatolium'un iyi bir çıkış yakaladığının altını çizen Koray Özgül, Corio'nun, Avrupa'da 7 milyar avroluk bir portföye sahip olduğunu söyledi. Firmanın yatırımlarının yüzde 95'ini alışveriş merkezlerinin oluşturduğunu anlatan Özgül, Corio'nun Avrupa ve Türkiye'deki alışveriş merkezlerini yılda 350 milyon insanın ziyaret ettiğini söyledi. Bursa'yı tercih etmelerinin başında otomotiv, tekstil ve parekende sektörlerindeki canlılığın geldiğini anlatan Özgül, ''Anatolium'da İkea ve Leroy Merlin gibi güçlü lokomotiflerle bir sinerji oluşturmak istedik. Cumalıkızık köyündeki evlerden yola çıkarak tasarladığımız toplam 84 bin mekrekarelik alışveriş merkezimizin Bursa ile kaynaşmasını istedik'' şeklinde konuştu.
"5 YILDA 15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI SUNACAĞIZ"
Vatandaşa yönelik ücretsiz faaliyetler düzenlediklerini anlatan Koray Özgül, ilk konserin yarın Tarkan tarafından verileceğini belirtti. Özgül, Anatolium'un 2011 yılı sonu itibarıyla 350 milyon liralık bir pazar oluşturacağını hedeflediklerini belirterek, ''Yavaş yavaş kendi müşteri kitlemizi oluşturacağız. Corio, Türkiye'de pasif yatırımcı olmayı bir kenara bırakıp aktif yatırımcı oldu. Bundan sonraki gelişme alanımız Marmara, ağırlıklı olarak İstanbul olacak. Anatolium'da her 100 metrekare için 4 kişiye istihdam sağlamakta, bu da 5 yılda 15 bin kişiye istihdam imkanı sunulacağı anlamına gelmekte" dedi.