Çatışmada Ölen Pkk'lı, Memleketi Hakkari'de Toprağa Verildi

Hakkari'de çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı Beytullah Özkan, memleketinde toprağa verildi.

6 Eylül günü Hakkari-Van kırsalında güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada öldürülen 9 PKK'lıdan biri olan Beytullah Özkan'ın cenazesi, akşam saatlerinde ailesi tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak araç konvoyu eşliğinde Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirilmişti.
İldeki esnaf, sabah saatlerinde iş yerlerini kapatarak cenaze törenine katıldı. Cenaze kalabalık bir grubun katılımıyla Hakkari Devlet Hastanesi morgundan alınarak Keklikpınar Mahallesi'ne doğru yola çıkarıldı. Cenazenin geçtiği İl Emniyet Müdürlüğü önünde yoğun güvenlik önlemleri alan partililer, el ele tutuşarak olası taşkınlıklara meydan vermemek için kalabalık kitleyi emniyet binasına yaklaştırmadı. Bazı kadınlar ise ellerindeki çiçeklerle cenazeyi mahalle yolunda karşıladı.
İntikam sloganlarının atıldığı ve posterlerinin taşındığı cenaze törenine; BDP Hakkari milletvekili Av. Hamit Geylani, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan, il ve ilçelerdeki belediye ve parti başkanları da katıldı.
Cenazenin ardından kalabalığa seslenen Beytullah Özkan'ın babası Selam Özkan, esnafın iş yerlerini açmasını isteyerek cenazeye katılan herkese teşekkür etti. Milletvekili Geylani ise yaptığı Kürtçe konuşmada, "Beytullah hepimizin ve bütün Kürtlerin şehididir. Bu şehit hepimin kalbi ve gözümüzün nurudur" ifadelerini kullandı.