Kılıçdaroğlu, 'AKP Hükümeti insanların acılarını sömürüyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti'nin insanla...


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti'nin insanların 12 Eylül'de yaşadığı acıları sömürdüğünü iddia ederek "12 Eylül'de işkenceyi sizler gördünüz, acıyı siz çektiniz. Bunlar sizin acılarınızı sömürüyor" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbullularla bayramlaşma turuna Anadolu Yakası'nda devam ediyor. Kılıçdaroğlu, bayramlaşma turuna ilk olarak Ataşehir'deki Darülaceze Kayışdağı Tesisleri'nde başladı.Tesislere girişte halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan CHP lideri, burada kalan yaşlılarla bayramlaşıp dertlerini dinledi. Kılıçdaroğlu, 1955'de Kıbrıs'ta gazi olan Halil Salihoğlu'na özel ilgi gösterip, davet üzerine odasını gezdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP MKYK üyesi Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve CHP'li belediye başkanlarının da kendisine eşlik ettiği Kemal Kılıçdaroğılu, daha sonra Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi'ne geçerek burada iki ayrı yerde toplanan CHP'li vatandaşlara hitaben birer konuşma yaptı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmalarda, AKP Hükümeti'nin insanların yaşadığı acıları sömürerek referandum oylamasında evet oyu istediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:"Kenan Evren'in yapamadığını bu yeni Anayasa düzenlemesiyle bunlar yapmak istiyor. 12 Eylül'de işkence siz gördünüz, acıyı siz çektiniz. Bunlar sizin acılarınızı sömürüyorlar. Buna izin verecek misiniz? Biz de diyoruz ki, acılarımızı sömürenleri izin vermeyeceğiz. Ha Kenan Evren Anayasası, Ha Recep Tayyip Erdoğan Anayasası. Baskıcı rejime karşı çıkmalıyız. Korku imparatorluğuna son verip, özgürlüklerin yeşerdiği bir Türkiye'yi yeniden yaratmalıyız. Bunun izin diyorum ki, Hayır diyeceğiz ki değişimin yolu açılsın. Bize her türlü baskıyı yapıyorlar. Bizi kimse yıldıramaz, bizi yıldırmaya kimsenin gücü yetmez. Bu ülkeyi demokrasiyi getirmek için, bu ülkeye özgürlüğü getirmek için, bu ülkede yurttaşın özgürce hak araması için, bu ülkede yurttaşın özgürce hak aramasının yolunu açmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Onun için diyorum baskı gelebilir. Ama baskılardan yılmayacağız. Şairin dediği gibi "Sen yanmasan, ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa"

Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki konuşmalarından ardından. Çekmeköy İdealist Kent'e geçerek burada da CHP'lilere hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, Sancaktepe ve Sultanbeyli'nde gerçekleştireceği bayramlaşma turunun ardından seçim yasakları başlamadan Kartal Meydanı'nda miting yapacak.