Nilüfer Belediyesi'nde Japon personel

Bursa Nilüfer Belediyesi ile Tokai Belediyesi arasında gerçekleştirilen personel değişiminin üçüncü ayağı için Türkiye'ye gelen Futoshi Kuno, Başkan M

Bursa Nilüfer Belediyesi ile Tokai Belediyesi arasında gerçekleştirilen personel değişiminin üçüncü ayağı için Türkiye'ye gelen Futoshi Kuno, Başkan Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret etti.

Nilüfer Belediyesi'nin 2007 yılından beri kardeş şehri olan Japonya'nın Tokai Belediyesi ile gerçekleştirdiği personel değişim programının üçüncüsü gerçekleşti. Program kapsamında Bursa'ya gelen Futoshi Kuno, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret ederek yaşadığı şehir ve belediyesi hakkında bilgi verdi.

İki yıldır gerçekleştirilen personel değişiminin amacına ulaşmasının ardından Nilüfer Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü'nden Şehir Plancısı Tahir Yılmazeli Tokai'ye giderken, Tokai Belediyesi'nden mali işler personeli Futoshi Kuno bir aylığına Nilüfer Belediyesi'ne geldi.

Nilüfer Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi alan Kuno, Başkan Bozbey'e gördüğü sıcak ilgi için teşekkür etti. Kuno, "Nilüfer'de herkes beni çok sıcak karşıladı. Ben buraya sadece çalışmak için değil arkadaşlıklar kurmak içinde geldim. Gerçekleştirdiğiniz çalışmalar oldukça dikkat çekici. Tokai'ye gidince anlatacak oldukça fazla konum olacak. Bende bizim projelerimizi aktararak güzel projelerin ortaya çıkmasını sağlamaya çalışacağım" dedi.

Başkan Mustafa Bozbey de personel değişiminden duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğuna eminim. Tokai ile başlatmış olduğumuz personel değişim programını diğer kardeş şehirlerimizle de tekrarlamak istiyoruz. Misafirimizi en iyi şekilde ağırlayarak, yapılacak çalışmalar sonucunda iki şehir ve belediye arasındaki bağların güçleneceğini umut ediyorum" diye kaydetti.

Ziyaret sonunda Kuno ve Başkan Bozbey birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. İki ay boyunca Nilüfer Belediyesi'nin misafiri olacak olan Kuno, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde görev alacak. Belediye çalışmalarını incelemenin yanı sıra Bursa'daki tarihi kültürel mekanları da ziyaret edecek olan Kuno, geleneksel Japon sporu olan Kendo hakkında da meraklılara eğitim verecek.