Mersin Üniversitesi kayıtlarında randevu sistemi uygulanıyor

Mersin Üniversitesi'ne 2010 öğrenci seçme ve yerleştirme, dikey geçiş ve özel yetenek sınavları ile yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri başladı

Mersin Üniversitesi'ne 2010 öğrenci seçme ve yerleştirme, dikey geçiş ve özel yetenek sınavları ile yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri başladı.

7 Eylül'e kadar sürecek kayıtlar, Çiftlikköy Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi'nde oluşturulan kayıt merkezinde yapılıyor. Yeni kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinde ön kayıt sistemi uygulanıyor.

Bu sistem ile kayıtların alınması sırasında karşılaşılan hataların ve zaman kaybının en aza indirilmesi hedeflenirken, kesin kayıt işlemleri randevu sistemi ile gerçekleşiyor. Kayıt esnasında oluşabilecek yığılmanın önüne geçmek için uygulanan randevu sistemi ile farklı fakülte veya yüksekokuldaki öğrenciler kendileri için önceden belirlenen gün ve saatlerde kayıt yaptırıyor.

Şehir merkezinde yer alan okullara kayıt yaptıran adayların kayıt işlemleri Çiftlikköy Kampüsü'ndeki kayıt merkezinde, ilçelerdeki okulların kayıt işlemleri ise kendi okullarında yapılıyor. Ön kayıt işlemlerini internet üzerinden yapan; katkı payı ile öğrenci kimlik kartı ödemelerini bulundukları illerden yapan öğrenciler, kendileri için belirlenen gün ve saatlerde Kayıt merkezine gelerek kayıtlarını onaylatıyor. Kayıt merkezinde kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, fakülte/yüksekokullarına giderek, danışman öğretim elemanları ile ders kayıtlarını gerçekleştiriyorlar. Kayıt merkezinde başta Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli olmak üzere tüm fakülte ve yüksekokullardan yüzü aşkın personel görev alıyor. Üniversitede ÖSYS tarafından yerleştirilen öğrenci sayısı 7560 iken, dikey geçiş, yatay geçiş ve özel yetenek sınavının yanı sıra yabancı öğrenci statüsünde ve yurt dışı çalışanı statüsünde yerleştirilenlerle birlikte bu sayı 8 bini geçiyor.