Des Şube Başkanı Kotanlı, 2011 Yılı Toplu Görüşmelerinin Şimdiden Memurlar İçin Aleyhte Sonuçlandığını Söyledi

Demokrat Eğitimciler Sendikası Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, 2011 yılı toplu görüşmelerinin şimdiden memurlar için aleyhte sonuçlandığını söyledi.

Kotanlı, "Sendikacılığı siyasallaştıran dolayısıyla amacından uzaklaştıran ve kamu çalışanları adına hiçbir kazanım elde edemeyen bununda bilincinde olan bazı Konfederasyonlar Kamu çalışanlarını çeşitli yöntemlerle aldatma ve umutlarını sömürme yoluna gitmişlerdir. İşte bu Konfederasyonlardan birisi; 2011 yılı toplu görüşmelerinde bazı kazanımlar elde ettiğini zannederken 1 Ekim 2010 tarihi itibarı ile yürürlüğe girecek olan Genel Sağlık Sigortası (GSS) pirimi ile elde ettiğini zannettiği ve kamu oyuna en iyisini yaptık diyerek lanse edilen kazanımları kamu çalışanlarına şimdiden kaybettirmiştir" dedi.
İşsizler, köylüler, asgari ücretliler, 18 yaşından büyük çocuklar için 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren 10 günü takip eden bir ay içinde GSS bildirgesi doldurulup SGK merkez müdürlüklerine verilmezse, önce vermeyen herkese bir asgari ücret yani 760,50 lira idari para cezası uygulanacağını belirten Kotanlı, "Ayrıca bu kişiler ayda bin 521 liradan fazla kazanıyor kabul edilip 183 lira aylık GSS primiyle cezalandırılacaklar. 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında "paran varsa yaşa paran kadar yaşa" anlayışını yanlış buluyor ve bu yasanın hükümet tarafından ivedilikle ötelenmesini istiyoruz" diye konuştu.
253.50 TL ve altında geliri olanlar yeşil kartlı olacağını anlatan Kotanlı,
"253.50 liradan çok, 760.5 liradan az geliri olanlar her ay 30.42 lira, 760.50 liradan çok bin 521 liradan az geliri olanlar her ay 91.26 lira, bin 521 liradan çok geliri olanlar her ay 182.52 lira, GSS prim borcuyla karşı karşıya kalacaklar ve SGK'lı olarak hastaneye gittiklerinde bir kuruş bile borçları varsa sağlık hizmeti alamayacaklar" dedi.
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Şube Başkanı KOTANLI açıklamasında şu görüşlere yer verdi "Sendikacılık yapma adına kamu çalışanlarına umut veren bazı Sendikaların; Kamu çalışanlarını üye yapabilmek ve yetkili sendika olabilmek adına yürüttükleri faaliyetleri yanlış buluyoruz."
Kamu Çalışanlarının sözcülüğünü yapması gerektiği halde onların sosyal ekonomik özlük hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için çaba harcamak yerine "iktidarın sözcülüğüne ve destekçiliğine başvuran bu sendikalara bir çift sözümüz var" diyen Kotanlı, "Referanduma giden bir Hükümetle Kamu çalışanları adına yapılan pazarlıkta Memurların daha şanslı olacağını, AK Parti Hükümetinin Sendikalar karşısında daha kırılgan ve taviz kar kalacağını bu yüzden 9 yıldır kaybedilen hakların telafisi ve yeni hakların alınabilmesi için yetkili Sendikaların Hükümetin yakasına Referandumdan önce yapışması gerekirken en iyisini aldık anlayışı ile yapılan toplu görüşmelerin bir kazanım olarak algılanması yanlıştır. 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren her ay kamu çalışanları kişi başına 92 TL Genel Sağlık Sigortası pirimi ödemek zorunda bırakılacak. 4 kişilik bir ailenin 368 TL GSS pirimi ödemek zorunda bırakılacaktır. Ödenmeyen aylık primler yasal faizi ile birlikte tahsil edilecek. Kamu çalışanları Bağ Kurlular gibi icralık olacak. kredi borcu kredi kartı borcu yetmezmiş gibi birde GSS borcundan memurları icralık edeceksiniz" şeklinde konuştu.