Cumhuriyet Tarihinde İlk Defa Bakan Gördüler

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar hiçbir bakanın gitmediği Karer bölgesine giderek bir ilke ismini yazdırdı.

Karer olarak bilinen ve 9 köyü kapsayan bölgeye ilk gezisini yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Dolutekne köyünde vatandaşlara seslendi. Avea tarafından kurulan santral ile ilk defa bölgede cep telefonlarının çektiğini belirten Bakan Yılmaz, vatandaşlara seslenirken hayalindeki köyü de açıkladı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hükümet olarak hiçbir ayrım yapmadan her yere eşit şekilde hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Bölgeye su götürüyoruz, yol götürüyoruz, bunları bitirdikçe inşallah kanalizasyon ve
diğer hizmetlerimiz devam edecek. Bizler elektriği, yolu, suyu, kanalizasyonu, renkli kesme taşları olan böyle köyler hayal ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerle adım adım bu köylere doğru gidiyoruz. Köylere hizmet konusunda öncelikli konular var, içme suyu dururken başka bir hizmeti vermenin anlamı yok. Karer bölgesinde içme suyu ve yol sorunu vardı, bunları çözmek için imkanlarımız nispetinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yolun büyük bir kısmı yapıldı. Karer bölgesinde yaşayan insanlar iletişim sorunu
yaşadıklarını bizlere ilettiler. Karer festivalleri sırasında geçici olarak bölgeye GSM araçları gönderiliyordu. Ancak bu isteği biz Avea Genel Müdürü'ne ileterek sorunun çözülmesini talep ettik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar ve bölgeye Avea santrali kuruldu" dedi.

"DEMOKRASİLERDE SIK SIK REFERANDUMLAR OLUR"
Demokrasi ile yönetilen ülkelerde sık sık referandumların olduğunu belirten Bakan Cevdet Yılmaz, her vatandaşın özgür bir şekilde sandığa giderek inandığı şekilde oy kullanmasını istedi. Yılmaz, "Önümüzde bir referandum var. Aslında referandum çok önemli. Batı ülkelerinde, demokrasilerde sık sık referandumlar olur, bizim de buna alışmamız lazım. Bu bir seçim değil. Bir parti seçmiyoruz, herhangi bir kişi ile ilgili bir seçim de değil, bir konu ile ilgili olarak vatandaşın görüşü soruluyor. Benim temennim
özgür iradesiyle kim neye inanıyorsa, kim vicdanen neyi doğru buluyorsa onu yapsın. Hiç kimse kimseye baskı yapmamalı, herkes özgür iradesiyle, millet için, memleket için tercihini yapmalıdır" şeklinde konuştu.
İlk defa köylerine bakan geldiğini belirten Suzan Şimşek ise Karer bölgesinde yaşanan sorunların çözülmesini istediklerini söyledi. Şimşek, "Karer bölgesine ilk defa bir bakan geliyor. Bu çok güzel bir şey ama bakanın buraya gelmesi çok fazla bir şey ifade etmiyor. Bir şeylerin ifade etmesi için her şeyden önce gereken, bundan sonra göstereceği icraatlardır. Karer'in büyük sorunları var. Bunların başında yol, eğitim, iletişim sorunu geliyor. Evet Avea santralinin kurulması bizim için güzel oldu.
İnsanların dünyaya açıldığı bir ortamda bizim iletişimden kopuk olmamız çok kötüydü. Bu hizmet güzel oldu. Umarım bundan sonra da gerekli hizmetler yapılır" ifadelerini kullandı.
İlk defa köylerinde bakan gördükleri için çok mutlu olduklarını belirten Ayhan Bingöl isimli bayan ise "Ömrümüzde bir bakanın bölgemize geldiğini görmedik. Çok memnun olduk. İnşallah bundan sonra sorunlarımızı daha iyi çözerler" dedi.
İlk defa bakan olarak Karer bölgesine giderek ismini bir ilke yazdıran Bakan Cevdet Yılmaz ise buralara daha çok gelip gideceğini ifade etti. Bakan Yılmaz, "Bizim bölgelerimiz tabi milletvekili olarak da gelip gitmiştim. Bakan olarak da ilk defa geliyorum. Geldiğime de çok mutlu oldum. Kararlilere çok teşekkür ediyorum bizi çok sıcak karşıladılar. Hoş bir toplantı oldu. İlk defa bu bölge bir iletişim imkanına kavuştu diğer taraftan da ilk defa bu bölgede yollar yapılıyor. Hem kara yolu ile hem iletişim
yoluyla Karer dünyaya bağlanıyor" şeklinde konuştu.