Asab-ı Kehf Külliyesi'nin sanat tarihi açısından değeri ele alındı

Kahramanmaraş'ın Afşin Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Eshab-ı Kehf'in sanat tarihi açısından taşıdığı öneminin ele alındığı konferans düz

Kahramanmaraş'ın Afşin Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Eshab-ı Kehf'in sanat tarihi açısından taşıdığı öneminin ele alındığı konferans düzenledi. Konferansa Afşin Kaymakam Faik Arıcan, Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, İlçe Müftüsü Halil İbrahim Genç ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta konuşan Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Eshab-ı Kehf olayının yanı sıra külliye içerisinde yer alan yapılar konusunda da bilgi verdi. Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Eshab-ı Kehf külliyesi içerisinde yer alan, han, ribransat, cami, paşa çardağı ve kadınlar mescidinin sanatsal geçmişini fotoğraflar eşliğinde anlattı.

Yapılan etkinliği değerlendiren Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, "Bu Ramazan ayını gerçekten de dolu dolu geçiriyoruz. Gerek sosyal gerekse de kültürel etkinliklerle vatandaşlarımızın güzel bir Ramazan ayı geçirmesini sağladık. Afşin Belediyesi olarak gerçekten de Eshab-ı Kehf'e çok büyük önem veriyoruz. Buranın tanıtımı noktasında elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu konferans özellikle yeni nesil için muazzam oldu. Onlar zaten Eshab-ı Kekf olayını biliyorlardı, yani mutlaka bir yerde okumuş veya bir büyüğü anlatmıştır. Biz de gençlerimizin edindiği bu bilgilerin yanı sıra Eshab-ı Kehf'in sanat tarihini aktarmak için böyle bir konferans düzenledik." dedi.