Kavun Büyüklüğünde Dometes Görenleri Şaşırtıyor

Taraklı'da 55 yaşındaki Hayati Aktepe'nin bahçesinde yetiştirdiği kavun büyüklüğündeki domatesler görenleri şaşkına çeviriyor

Kavun Büyüklüğünde Dometes Görenleri Şaşırtıyor
Taraklı'da 55 yaşındaki Hayati Aktepe'nin bahçesinde yetiştirdiği kavun büyüklüğündeki domatesler görenleri şaşkına çeviriyor. Normal bir domatesin 10 katı büyüklüğünde olan domates 1 kilo ağırlığında geliyor.
Hacıyakup köyünde Göynük Suyu kenarındaki bahçesinde çeşitli sebze ve meyveler ektiğini söyleyen Hayati Aktepe geçtiğimiz yıl aldığı sırık domates tohumunu koyun gübresi ile ektiğini belirterek "Aradan geçen 2 ayın ardından domatesler normalinden çok daha fazla büyüdü. Domatesleri gören herkes şaşkına döndü.
Bahçesine ektiği bu domatesin normal bir domatesin 10 katı büyüklüğünde olduğunu belirten Hayati Aktepe "Tamamen organik ürünler kullanarak bu domatesleri ektim. Bu kadar büyük olacağını hiç düşünmemiştim. Yaklaşık 30 yıldır bahçeye domates ekerim. Bu kadar büyüğünü hiç görmedim. Komşularım bu domateslerden çok istiyor. Bende olgunlaştıkça satıyorum. Tadı da çok güzel" dedi.