'Doğalgazın Kaynağında İstihdam Var Projesi' Kabul Edildi

Amasya Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 137 bin 529 euro bütçeli "Doğalgazın Kaynağından İstihdam Var" adlı projesi, AB tarafından kabul edildi.

'Doğalgazın Kaynağında İstihdam Var Projesi' Kabul Edildi
AB hayat boyu öğrenme hibe programı dâhilindeki projenin Türkiye'deki 43 ilden gönderilen 496 proje arasından kabul edilen 45 proje arasına girdiğini dile getiren Amasya Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İbrahim Bal, "Proje ile Amasya'ya hem maddi kaynak hem de işsiz gençlerimize iş ve istihdam imkânı sağlamayı düşünmekteyiz. Mayıs 2010 tarihinde başlayacak proje bir yıl boyunca uygulanacaktır. Projenin genel hedefi, hayat boyu öğrenmeyi destekleyerek Amasya'da doğalgaz sektörünün nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması için belgesiz olarak bu sektörde çalışanlar ile özellikle işsiz 18-45 yaş arası kişilere mesleki yeterliliklere göre eğitmek ve uluslararası geçerli bir belge sahibi yapmaktır" dedi.
Doğalgaz sektörü işgücü piyasasının talebi doğrultusunda belirlenen doğalgaz çelik boru kaynakçısı, ısıtma ve doğalgaz iç tesisat yapım personeli, doğalgaz polietilen boru kaynakçısı yetiştirerek istihdam oluşturmayı hedeflediklerini anımsatan Bal, "Bu çalışmada yakın destekçilerimiz ve ortaklarımız olan Türkiye Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) ile Merzifon Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'dir. Amasya Merkez Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak şu ana kadar Avrupa Birliği, Dünya Bankası fonları, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yüzden fazla proje hazırlamış ve Amasya'da kamu ya da özel birçok kuruluşla ortaklık kurmuş bulunuyoruz. Bu projelerle Avrupa'nın değişik ülkelerine 50'nin üzerinde öğretmen ve öğrencilerimizi göndererek bu projelerin maddi katkılarına bile değinmeden Amasya adına değer oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.