Blackpad'in fiyatı iPad ile aynı

RIM'in Blackpad adlı tableti, iPad'in satışlarını etkileyebilir.

Blackpad'in fiyatı iPad ile aynı
RIM'in önümüzdeki ay tamamlanıp muhtemelen Kasım ayın başlarında satışa sunacağı tableti Blackpad'in fiyatlandırması belli oldu.

Gelen bilgilere göre RIM BlackPad, Apple'ın sadece Wi-Fi desteği ile gelen giriş seviyesi iPad'i ile aynı fiyata yani 499 Dolar'a satılacak. Quanta firması'nın kendisi tarafından üretilecek BlackPad'lere yönelik satış öngörülerine baktığımızda ise toplamda 10 milyon gibi iddialı bir rakamla karşılaşıyoruz. Bunların 2 milyonu 2010 yılın tahmini iken kalan 8 nilyon ise 2011 öngörüsü.

Teknik detayları da yeniden bir anımsayalım bu vesile ile:

Ekran büyüklüğü 9.7-inç (yani iPad ile aynı)
İşletim sisitemi Blackberry OS6
Marvell imzalı 1GHz hızında mobil işlemci
Önde ve arkada iki adet kamera
Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları
Blackberry'lerin e-posta sistemi ile bütünleşik yapı
Bu arada önemli bir noktanın altını çizelim:

BlackPad'lerde 3G desteği cihaz üzerinden direkt olarak verilmeyecek. Buna karşın Blackberry telefonumuzla tableti Bluetooth üzerinden eşleştirip akıllımızın internetinden faydalanabileceğiz. Yani tethering dediğimiz interneti paylaşımına müsaade ediyor tablet. İnternet paylaşımını başka bir cihazla yapıp yapamayacağımız ise henüz muallakta kalan bir nokta.

Bakalım 500 Dolarlık fiyat etiketi ile 2011 sonuna kadar 10 milyon adet satabilecek mi RIM? Ya da diğer bir deyişle akalım RIM ismi de Apple kadar 'havalı' gelecek mi insanlara