Ak Parti'li Suat Kılıç: 'Ülkedeki Elektrik Sıkıntısının Sorumlusu Da Yargı'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, 2010 yılının Temmuz ayında elektrik kullanımının yüzde 13 arttığını ve kesintiler yaşandığını belirterek, "Türkiye'nin 5 milyar dolarlık ikinci büyük baraj yapımını idare mahkemesi durdurdu, nükleer santral yapımı ise yargıda" dedi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, 2010 yılının Temmuz ayında elektrik kullanımının yüzde 13 arttığını ve kesintiler yaşandığını belirterek, "Türkiye'nin 5 milyar dolarlık ikinci büyük baraj yapımını idare mahkemesi durdurdu, nükleer santral yapımı ise yargıda" dedi.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF) Canik Meşe Kültür Tesisleri'nde düzenlenen toplantısına AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da katıldı. TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın'ın ev sahipliğinde gerçekleştiren ve yaklaşık 400 şoförün katıldığı toplantıda konuşan Kılıç, dünyada ekonomik kriz varken, Türkiye'nin büyüme gösterdiğini, IMF'ye olan 24 milyar dolar borcun 7.5 milyar dolara kadar indiğini belirtti.
Referandum ve yargı sorunu hakkında örneklerle açıklamalarda bulunan Suat Kılıç, 2009 yılının temmuz ayına göre hava sıcaklıkların yüksek seyretmesi, sanayinin artması nedeniyle elektrik tüketiminde geçen yıla oranla aynı aya göre yüzde 13 artış olduğunu, zaman zaman elektrik kesintilerinin yaşandığını belirtti. Önemli düzeyde elektrik ihtiyacının doğduğunu ifade eden Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Mardin'de Türkiye'nin ikinci büyük barajını yapmak üzere, 4 yıl önce Ilısu Barajı'nın temeli atıldı. Keban Barajı'ndan sonra gelecek bu baraj 5 milyar dolara mal olacaktı. Ne oldu? Bir çivi bile çakamadık. İdare Mahkemesi barajın yapılacağı alandaki kamulaştırma işlemlerini durdurdu. Biz 'Su Akar, Türk Bakar' sözünü 'Su akar Türk Bakmaz'a çevirmeye çalışıyoruz. Türkiye'ye komşu birçok ülke var. Buralarda nükleer santraller mevcut. Biz 2 adet nükleer santral kurulması için çalışma başlattık. Türkiye'nin
50 yıllık rüyasını gerçekleştirmek istedik. CHP bunun için çıkardığımız kanun maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi kanunu iptal ederse geçmiş olsun, nükleer santrali de kuramayacağız" diye konuştu.
Yargının engellemelerine İstanbul'da İETT arsasına yapılacak 2.7 milyar dolarlık yabancı sermaye yatırımını da örnek veren Kılıç, idare mahkemesinin arsa üzerindeki imar değişikliğini iptal ettiğine dikkat çekti. Türkiye'nin zenginleştiğini, geliştiğini, artık hukuk sisteminin, Anayasa'nın ülkeye dar geldiğini vurgulayan Kılıç, bir ayakkabının ayağa dar gelmesinin baş ağrısı yapacağını belirterek, ülkenin geleceğini olumlu yöndeki etkileyecek yeni Anayasa Paketi'ndeki maddeleri tek tek anlattı.
Muhalefetin 'hayır' mitinglerini eleştiren Kılıç, "12 Eylül'deki sonuç AK Parti'nin zaferi olmayacaktır. Mitingler boş geçiyor. Eski mitinglere bir bakın miting alanları dolu, şimdi ise boş. Sen milletin 'evet ' dediğine, 'hayır' dersen kimse gelmez. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarda nasıl kaldığını merak ediyorlar. Milletin 'evet' dediğine 'hayır' demiyor" diye konuştu.
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ise, siyaset var oldukça, esnaf ve sanatkarın siyasetin dışında kendini bulamayacağını ama çok aktif bir şekilde siyasetin içerisinde yer almamaya da dikkat ettiğini vurguladı. Apaydın, şoförlerle ilgili yeni düzenlemelerde doğacak mağduriyetlerin giderildiğini belirtti.
Toplantıya Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu da katıldı.