24. Uluslararası Kültür Ve Sarımsak Festivali Sona Erdi

Kastamonu Taşköprü'de 5-8 Ağustos tarihlerinde coşkuyla kutlanan 24. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali sona erdi.

24. Uluslararası Kültür Ve Sarımsak Festivali Sona Erdi
Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 Ağustos perşembe günü Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un katılımıyla açılışı yapılan Sarımsak Festivali, cuma günü akşam Mega Star Tarkan, cumartesi günü ünlü sanatçılar Hasan Yılmaz ve Bengü konserinin ardından pazar akşamı Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği sanatçıları Sıtkı Akın ve Nilgün Kızılcı'nın verdiği konserlerin ardından sona erdi. Son gece sahne alan Kültür Bakanlığı sanatçıları konserine Kastamonu Valisi Mustafa Kara, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ve çok vatandaş katıldı. Dinleyicilerin doyasıya eğlendiği gecede Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü de sanatçı Sıtkı Akın'la birlikte sahnede iki şarkı söyledi. Taşköprü Belediye Başkanı Arslan ve Kaymakam Kartlı Kastamonu Valisi Mustafa Kara ve Milletvekili Hakkı Köylü'ye festivallerine katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Letonya, Romanya, İspanya Montenegro, Ölüdenizli Yarenler, Siverek ve Hayfem ve Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin gösteriler sunduğu festivalde En İyi Sarımsak ve En İyi Buzağı Yetiştiricisi Yarışması, Sarımsak Güzeli Yarışması, Taşköprü'nün Doğal ve Beşeri Zenlikleri konulu panel, semazen gösterisi, Sarımsak Heykeli açılışı, En Hızlı Sarımsak Yeme yarışması gibi etkinlikler dört gün boyunca katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.
Kozmik Bilim Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin de Kainat Eczanesi'nden Sağlıklı Yaşam Yolları konulu söyleşisinin de yer aldığı festivalin sunuculuğunu ise TRT sunucularından Aysun Şahin yaptı. Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, sunucu Şahin'e dört gün boyunca festivale verdiği renk ve katkıdan dolayı plaket takdim etti.
Çeşitli ve birbirinden güzel etkinliklerle dört gün süren 24. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'ne çevre il ve ilçelerde dahil olmak üzere yaklaşık 150 bin kişi katıldı.