Veli Baba Sultanı Anma Töreni ve 24. Pilav Festivali yapıldı

Isparta'nın Senirkent ilçesi Uluğbey Beldesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Seyyit Veli Baba Sultanı Anma Töreni ve Pi

Isparta'nın Senirkent ilçesi Uluğbey Beldesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Seyyit Veli Baba Sultanı Anma Töreni ve Pilav Festivali yapıldı.

Her sene olduğu gibi bu yılda festival panayır havası içerisinde çeşitli sergiler açılarak halkın hizmetine sunuldu. Mahalli sanatçılar da sahne alıp türkü ve ezgilerini halkla paylaştı. Bayanların hazırlayıp sunduğu sema gösterisi ile mahalli sanatçılardan Mustafa Karadal'ın türküleri festivale damgasını vurdu. Festivali tertip eden Belde Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Köse kısa bir hoş geldin konuşması yaparak, festivalin hayırlara vesile olması ve eğlenceli geçmesi temennisinde bulundu. Kaymakam Niyazi Erten de, " Festivaller birlik ve beraberlikleri pekiştiren, birbirlerimizi daha iyi anlamamızı ve bir arada eğlenmemizi sağlayan etkinlerdir. Düzenleyenlere teşekkür eder, iyi eğlenceler le beraber hayırlara da vesile olmasını temenni ederim." dedi.

Festivale daha sonradan Katılan DSP genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal da yaptığı konuşmada festivali tertip edenleri kutladı. Festivale davet edilip de gelemeyen yetkililerin tebrikleri okundu. Festivale ve Uluğbeye hizmeti geçenlere plaket verildi. Festivale Kaymakam Niyazi Erten 'in yanı sıra Isparta Millet vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Senirkent, Büyükkabaca, Uluborlu belediye başkanları, Emekli Vali Kamil Ceylan, Emekli Emniyet Müdürü Muhittin Türkaslan, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile kalabalık halk katıldı.

Pilav duasını Uluğbey'in dedelerinden Hali Özdamar (94) ayakta yardımla durarak yaptı. Katılanlara Pişirilen etli bulgur pilavı dağıtıldı. Festival geç vakitlere kadar sürdü.