Tavuklu pilavdan zehirlendiler

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde nişan cemiyetinde tavuklu pilav yiyen çoğu çocuk 80 kişi zehirlendi.

Tavuklu pilavdan zehirlendiler
Alınan bilgiye göre, Arifiye ilçesi Sakarya mahallesinde M.A. ile M.K.'nin çocuklarının nişan cemiyetinde katılanlara pilav üstü tavuk döner, biber dolması ve tatlı ikram edildi. Cemiyetin ardından evlerine dönen çoğu çocuk ve yaşlılar, baş dönmesi, kadın ağrısı ve kusma şikayeti ile ambulanslarla ve kendi özel araçları ile hastanelere getirildi. 32 çocuk Sakarya Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, 40 kişi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve 8 kişi de Adapazarı Toyotasa hastanesinde
tedavi altına alındı.
Sakarya Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Aziz Öğütlü, 25 çocuğun geldiğini, gelmeye devam ettiğini ifade ederek "Bir cemiyette tavuk döneri yemişler, ilk müdahaleleri yapıldı. Genelde durumları iyi. Her şey kontrol altında. Tedavilerinin ardından taburcu edeceğiz" dedi.
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek de hastaneye 40 yetişkin vatandaşın zehirlenme şüphesiyle başvurduğunu, genelde hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.
Çocukları zehirlenen Mehmet Duru isimli bir vatandaş ise "Ben kendi çocuklarımla beraber 5 çocuk getirdim. Cemiyette pilav üstü tavuk döner, dolma ve tatlı yemişler. Karın ağrıları ve kusmaları vardı. Tedavileri sürüyor" dedi.
Öte yandan yemeklerin bir yemek firması tarafından yapıldığı öğrenilirken, polis olayla ilgili araştırma başlattı.