Baykal: Siyaset, ahlaki görevlerimizi unutmamıza neden olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal, insan ilişkilerinde siyasetin bir yeri ve anlamı olduğunu; ancak siyaset arkadaşlığının

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal, insan ilişkilerinde siyasetin bir yeri ve anlamı olduğunu; ancak siyaset arkadaşlığının her şey demek olmadığını söyledi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP'li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın oğlu Ediz Tatı ile Vildan Sever'in Buca Gölet Tesisleri'nde düzenlenen düğün törenine katıldı. Düğünde, CHP'li birçok milletvekili ile belediye başkanı bir araya geldi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, oğlu Ediz Tatı ile Vildan Sever'in nikahını kıyarken, genç çiftin nikah şahitliklerini ise Deniz Baykal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı.

Nikahın kıyılmasının ardından genç çifte mutluluklar dileyen Baykal, aynı siyasi partide birlikte görev yapan insanların acı, tatlı günlerde birbirlerinin yanında destekçisi olması gerektiğini söyledi.

Baykal, "Ercan Tatı ile biz aynı siyasi partide görev yapan insanlarız. İnsan ilişkilerinde siyasetin bir yeri var, bir önemi var. Siyasette toplumsal yaşamın, insan yaşamının önemli bir parçası. Siyaset toplumun her yerinde. Siyaset arkadaşlığı her şey demek değil. İnsan, siyaset arkadaşı olur; ama bu bizim siyaset dışındaki insani ve ahlaki görevimizi unutmamıza neden olmaz." dedi.

Siyaset içinde tartışmalar, atışmalar, çatışmalar yaşanabileceğini ifade eden Baykal, "Siyaset mutlaka her zaman korunması gereken insani bir boyutu ve niteliği var. Bundan hiçbir zaman vazgeçmeye hakkımız yok. İnsan yaşamında iyi ve kötü günler vardır. Bu günlerde hepimizin birbirimize sahip çıkması, dostluk ve dayanışma içinde olması gerekir. Birbirimize yalnız olmadığımızı hissettirmemiz gerekir. Bu ahlaki bir görevdir. Toplumun her kesiminde, ayrı siyasi partilere mensup insanların da birbirlerinin iyi ve kötü günlerinde birbirlerine dostça davranmaları gerekir. Onların hayrını dilemeleri gerekir. Ben buraya eski bir siyaset arkadaşı olarak değil, onu tanıyan, onun iyiliğini isteyen bir insan olarak geldim. Ercan Tatı arkadaşımın mutlu gününde yanında olmak için Ankara'dan kalktım ve geldim. İyi ki de gelmişim." diye konuştu.

Törene; CHP Milletvekilleri Ahmet Ersin, Canan Arıtman, Bülent Baratalı, Mehmet Ali Susam, Selçuk Ayhan, Atilla Ateş, Mehmet Sevigen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak, Buca, Bornova, Çeşme, Balçova, Bayraklı belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.