Güvenlik önlemleri çocukları kanallara girmekten vazgeçirmiyor

Manisa Merkeze bağlı Nurlupınar Mahallesi'nin içinden geçen sulama kanallarında yüzen çocukların boğulmaları nedeniyle ikinci kez alınan güvenlik önle

Manisa Merkeze bağlı Nurlupınar Mahallesi'nin içinden geçen sulama kanallarında yüzen çocukların boğulmaları nedeniyle ikinci kez alınan güvenlik önlemler de çocukları engellemeye yetmedi. Sulama kanallarının çevresini kapatan telleri kesen çocuklar kirli kanallarda yüzerek boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalmayı sürdürüyor.

Sulama kanalına alınan önlemlerin çocuklar tarafından delinmesini değerlendiren Vali Yardımcısı Zeki Özkan, anne ve babalardan çocuklarına sahip çıkmalarını istedi. Özkan, kanallarda meydana gelen ölümlü boğulma olaylarının ardından kanalların çevresinin güvenlik önlemi amacıyla iki kez tellerle çevrildiğini, fakat bu önlemlere rağmen yine tellerin kesilerek kanallarda çocukların yüzdüğünü kaydetti. Devletin gerekli önlemleri aldığını vurgulayan Özkan, "Devletimiz vatandaşlarımızın can güvenliği için her türlü çalışmayı yapıyor. Fakat buna rağmen çocuklar yine aynı tehlikeli davranışları gösteriyor. Vatandaşlarımız çocuklarıyla ilgilenirlerse, onların bu tehlikelerle karşılaşmasını önlemiş olurlar." dedi.

Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Ali Erten, çocukların ikinci kez döşenen telleri keserek yine yüzdüklerini belirterek, çocukların kendilerini dinlemediğini belirtti. Erten, "Vatandaşlarımız bu konuda çocukları ile daha fazla ilgilenmelidir." diye konuştu.