Bakan Çubukçu: 'Kız ve erkek çocuklarının ortaöğretimde ayrılması' fikrine prensipte karşı değilim

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ortaöğretimde kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı eğitim görmesini çağ dışılık olarak değerlendirenleri doğru bulma

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ortaöğretimde kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı eğitim görmesini çağ dışılık olarak değerlendirenleri doğru bulmadığını belirterek, butür önerilerin uygulanmasında bir sakınca görmediğini dile getirdi. Çubukçu, "Bu meseleyi çağ dışılık, haremlik selamlık olarak değerlendirme her şeyden önce eğitimin planlanması acısından bilimsel değildir." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ortaöğretimde kız ve erkek çocukların ayrı okullarda okuması fikrine prensipte karşı olmadığını dile getirdi. Muş-Bitlis ziyareti kapsamında Muş'a gelen Bakan Çubukçu, ortaöğretimin zorunlu bir eğitim olmadığını ve bu tür önerilerin uygulanmasında bir sakınca görmediğini ifade etti. Kız ve erkek çocuklarının ortaöğretimde ayrılmasına çağ dışılık değerlendirilmesi yapıldığını söyleyen Bakan Çubukçu, bu gibi değerlendirmeleri ise doğru bulmadığını vurguladı. Bakan Çubukçu, "Kız öğrencilerin bir okulda erkek öğrencilerin bir okulda okuması Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren uygulanmış bir projedir. Bu proje dünyanın her yerinde uygulanmış ve devam eden bir projedir. Bu meseleyi çağ dışılık, haremlik selamlık olarak değerlendirme her şeyden önce eğitimin planlanması acısından bilimsel değildir. Bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Ben bu düşünceye prensipte karşı olmadığımı da açıkça ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"TARKAN SAYLAN GÜNDEME GETİRDİĞİNDE KİMSE TEPKİ GÖSTERMEMİŞTİ"

Bu öneriyi Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı Başkanı Türkan Saylan'ın da gündeme getirdiğini ifade eden Bakan Çubukçu, "Türkan Saylan bu önerisini gündeme getirdiği zaman kimse ona tepki göstermemişti" dedi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Adalet ve Kalkınma Partisi Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Cemal Taşar, Adalet Ve Kalkınma Partisi Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri ve çok sayıda partili karşıladı. Bakan Çubukçu, yaptığı açıklamanın ardından heyeti ile birlikte Karayolu ile Bitlis'e geçti.