Sarıyer'de şiir coşkusu mahallelere taştı

Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün, Ferahevler Mevlana Park'ta düzenlediği 'Anadolu'dan temalı şiir gecesi mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla coşku içinde geçti.

Sarıyer'de şiir coşkusu mahallelere taştı
Mahallelerde geleneksel hale getirilmesi düşünülen şiir gecesinin sunuculuğunu Beyhan Aksop ve Ramazan Gecenoğlu yaptı. Gecede, Sarıyer Belediye Meclisi Başkan Vekili Adnan Ayber, başta olmak üzere Sarıyer’de edebiyatla ilgilenen, şiir yazan birçok kişi ve mahalledeki çocuklar da şiirler okudu.

Şiir gecesinde, Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Tevfik Fikret gibi birçok şaire ilham kaynağı olmuş Anadolu topraklarındaki kahramanlıkları, destanları, efsaneleri anlatan şiirler okundu.

Şiir gecesini Sivas’ta kaybettiğimiz canlara ithaf ettiklerini belirten Gecenoğlu ve Aksop’un Aziz Nesin’e ait Sivas Acısı adlı şiirini okumaları vatandaşlara hüzünlü dakikalar yaşattı.

Gecede ‘O Yerler’ adlı şiirini katılımcılarla paylaşan Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber, yaptığı kısa konuşmada, şiir gecesi etkinliğiyle amaçlarının, şiiri mahallelere taşımak ve insanlarla buluşturmak olduğunu belirterek, “Kendi mahallemde bu kadar yoğun bir ilgiyle karşılandığımız için ayrıca mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstinye Dereiçi’ndeki Mevlana Park’ta gerçekleştirilen geceye, Beyhan Aksop’un Ezgi Erkan, Berna Aktan, Merve ve Fatih adlı öğrencileri de okudukları şiirlerle katkıda bulundular.

Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel kendi şiirini, gazeteci yazar Tuncay Dağlı da babasına yazdığı şiiri katılımcılarla paylaşırken, şair Kadir Sayın, genç ozan Aşık Meymani ve Zarife Ece de okudukları şiir ve ezgilerle geceye renk kattı. Gecede ayrıca Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan işçilerin kurduğu “Çöp Kuşları” adlı grubu da sahne aldı.

Ferahevler ve Derbent sakileri başta olmak üzere diğer mahallelerden gelen vatandaşların da katılımıyla oldukça coşkulu geçen geceye, Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, Veteriner İşleri Müdürü Ayhan Akbulut, belediye meclis üyeleri, Ferahevler Muhtarı Turan Öztürk ile çeşitli derneklerin yöneticileri katıldı.