Trabzon Belediyesi 14 Yıldır Asfaltlanmayan Yolu Asfaltladı

Trabzon'un en işlek yollarından birisi olan Boztepe Yolu'nun Taksim Yokuşu kısmı 14 yıl aradan sonra yeniden asfaltlandı

Trabzon Belediyesi 14 Yıldır Asfaltlanmayan Yolu Asfaltladı
Trabzon'un en işlek yollarından birisi olan Boztepe Yolu'nun Taksim Yokuşu kısmı 14 yıl aradan sonra yeniden asfaltlandı. En son 1997 yılında asfaltlanan yolda Trabzon belediyesi ekipleri önceki gece geç sabaha kadar çalışarak yolun asfaltlanması işlemini tamamladı.
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç'in koordinasyonunda sabaha kadar çalışan Trabzon Belediyesi ekipleri önemli bir fedakarlıkta bulundu. Önce eskimiş asfalt yerinden sökülürken ardından, yeni asfalt serim işi gerçekleştirildi. Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Sevinç, yaptığı açıklamada belediye personelinin fedakarlığına, vatandaşlarında anlayışına teşekkür ederek, "Belediye işçilerimiz fedakarca 14 yıl önce yapılmış olan Boztepe yolumuzun örselenmiş birçok yeri bozulmuş olan asfaltını yenilemek gayreti içerisinde çalışıyorlar. Trabzon'un trafik yükünün büyük bir bölümünü çeken Boztepe yolunun konforunu artırmak asfaltının stabilizesini daha iyi hale getirmek adına bu çalışma gece gündüz devam ediyor. Bu arada halkımızın trafik bakımından çile çekmesi gibi bir sorunla karşılaşılıyor. Ama daha sonra çok daha uygun bir zeminde seyahat etmeleri bunun konforuna erişmeleri gerçekleşeceği için bu bölümde bizi mazur görsünler. Asfalt mevsimi sırasında belediye işçilerimizin mevcut teknoloji bakımından yapmış olduğu bu fedakarca çalışmadan gece gündüz devam etmekte ve özel idareden de aldığımız destekle birlikte günde yaklaşık bin tona yakın asfalt dökümü sağlanmaktadır" dedi.
Günde bin ton asfalt döktüklerini kaydeden Sevinç, 2011 yılının sonuna kadar Trabzon'da tüm yolların asfaltının standarda uygun hale getirileceğini kaydederek, " Uğurlu, Gürbulak, Yeşilova gibi yeni mahallelerimizde binlerce ton asfalt dökülerek halkımız tozdan kurtarılmıştır. Doğalgaz, Telekom, ÇEAŞ'ın kanallarında da süratli bir şekilde asfalt kaplama çalışmaları devam etmektedir. Büyük bir ihtimalle 1 ay sonra hemen hemen onlarla eş bir zamanlama sağlayarak tüm kanalların zamanında kapatılması noktasında da gereken planlama yapılmıştır. Önümüzdeki yıl veya bu yılın sonunda alınacak olan yeni bir pilentle de şuandaki kapasitemizi 4 hatta 5 kat arttıracağız. 2011 yılında asfalt kaplaması olmayan tek bir yolumuz kalmayacaktır" diye konuştu.