Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun temeli atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun temeli atıldı. Yıldırım ilçesinde bul

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun temeli atıldı. Yıldırım ilçesinde bulunan Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu'nun bahçesinde yaptırılacak spor salonu toplam 720 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 450 metrekare oyun alanına sahip olacak spor salonu, basketbol, voleybol gibi tüm salon sporlarının yapılmasına uygun inşa edilecek. Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Tunçak ve Ali Kul, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile diğer yetkililer katıldı.

Başkan Altepe, törende yaptığı konuşmada, sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi için çocukların spora yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu amaçla kentin her köşesinde spor yatırımlarının devam ettiğini kaydeden Altepe, "Bursaspor'un şampiyonluğu kentin potansiyelini herkese gösterdi. Biz Bursa'nın sadece futbolda değil tüm spor branşlarında lider olmasını hedefliyoruz. Bu amaçla da her semtimizde özellikle de okulların yoğun olarak bulunduğu bölgelere spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası gibi tesisler kazandırıyoruz." diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Mehmet Tunçak da yerel yönetimler tarafından birçok spor tesisinin Bursa'ya kazandırıldığını söyledi. Tunçak şunları kaydetti: "Sağlık Kompleksi, BESOB Sanayi Sitesi, ilçe devlet hastaneleri, Adliye Sarayı gibi projelerde önemli bir mesafe alındı. Ancak nasıl CHP ülkenin önünü açacak düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi'ne götürüyorsa, CHP zihniyetinin Bursa'daki uzantıları da bilmeden, araştırmadan kente kazandırılacak hizmetleri mahkemeye götürüp, durdurmak için mücadele ediyorlar. Ancak hak yerini bulacak ve Bursa hak ettiği hizmetleri alacak. Bu zihniyetin karşısında olacağız ve Anayasa değişikliği referandumuna 'evet' diyeceğiz."

"HİZMET YAPTIKÇA İSTEMEZÜKÇÜLER ARTIYOR"

Yıldırım'ın bugüne kadar yeterli hizmeti alamadığını değinen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de yeni adliye sarayının yapılacağı yerle ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını eleştirdi. Yıldırım'ın makus talihini değiştirecek önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Keskin, "Ancak biz hizmet yaptıkça istemezükçüler artıyor. Adliyesi Sarayı'nın yeri ile ilgili 60 gün itiraz süresi verdi. İstemezükçüler 60 gün uyudu, 600 gün sonra yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İtiraz haklarını neden 60 gün boyunca kullanmadılar bunu yargı önünde soracağız." diye konuştu.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel de Büyükşehir Belediyesi'nin okulların bulunduğu bölgelere spor tesisi yapmasının eğitim için büyük hizmet olduğunu belirterek, Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından spor salonunun temeli, Başkan Altepe ve protokol üyelerinin butona basmasıyla atıldı.