Ordu'da Mobilyacılar Sanayi Sitesi Kuruyor

Ordu'da mobilyacı esnaflarca Mobilyacılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kuruldu.

Ordu'da Mobilyacılar Sanayi Sitesi Kuruyor
İlk genel kurulunu 1 Haziran 2010 tarihinde yapan S.S. Mobilyacılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yöneticileri, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret ederek destek talebinde bulundular. S.S. Mobilyacılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Sefahi Duran ve kooperatif yöneticileri, Ordu'da kurulması planlanan Mobilyacılar Sanayi Sitesi hakkında Vali Düzgün'e bilgi verdi. Kooperatif Başkanı Sefahi Duran, Ordu'da mobilya üretimi yapan esnafların sorunlarını ve sıkıntılarını gidermek, mobilyacı esnafını bir arada toplamak ve Ordu'yu mobilya üretim üssü haline getirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, Ordu'nun marangoz zanaatında mevcut alt yapısı ve teknolojisinin geliştirilmesiyle mobilyacılık alanında Türkiye'den Avrupa'ya kadar uzanan coğrafyaya hitap edebilecek düzeye gelebileceğini söyledi. Sefahi Duran, öncelikle Ordu'da Mobilyacılar Sitesi kurabilmek için Mobilyacılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini kurduklarını ve üye kaydına başladıklarını belirtti.
150 DÖNÜM SANAYİ SİTESİ
Sefahi Duran, "Ordu Merkez Karacaömer Köyü sınırlarında kurmayı düşündüğümüz sanayi sitesi 50 dönümü hazine arazisi olmakla beraber toplam 150 dönümdür. Sanayimizi cazip bir ticaret merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. İlimizin kalkınmada öncelikli bölge kapsamında olması avantajını kullanarak, Sanayi Bakanlığımızın inşaat maliyetinin yüzde 70'ini üstlenmesi, 2 yıl ödemesiz, 13 yıl taksitli, faizsiz 15 yıl ödemeli sunmuş olduğu krediyi her esnaf ve sanatkarımız sadece bir defaya mahsus kullanabilmektedir. Bu fırsatı ve avantajı mobilyacı esnafımıza sağlamak istiyoruz. İlk etapta 150 üyeye ulaşarak, resmi işlemlerimizi başlatmak istiyoruz. 15 gün içinde 150 üyeyi tamamlayarak, bürokratik işlemlerimizi başlatacağız" dedi.
VALİ DÜZGÜN:"DESTEĞE HAZIRIZ"
Duran ayrıca, Karacaömer köyü sınırları içinde ve Civil Deresi kenarında kurulması planlanan Mobilyacılar Sitesi için hazine arazisinin tahsisi, Civil Deresi yatağının ıslah edilmesi ve Sanayi Bakanlığı nezdinde yapılacak olan girişimlerde kendilerine yardımcı olunmasını talep etti. Ordu Valisi Orhan Düzgün de mobilya üretimi yapan esnaf ve zanaatkarın bir araya gelerek bir kooperatif kurmalarını ve kooperatif vasıtasıyla da Mobilyacılar Sanayi Sitesi kurulması düşüncesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Vali Düzgün, bu girişime her türlü desteği, katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirterek, "Türkiye'nin bazı illerinde örnekleri bulunan Mobilyacılar Sanayi Sitesi'nin Ordu'da da olması, kurulması, ilimizin mobilya üretim merkezi haline gelmesini sağlar. Bu da Ordu'ya yeni iş alanları açılmasını ve istihdam sağlar. Mobilyacılar Sanayi Sitesi'nin kurulması için gerekli olan işlemlerin takibi konusunda sizlere yardımcı oluruz" diye konuştu.