MHP Milletvekili Akcan, Başbakan Erdoğan'dan kendisi hakkında dava açmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, kendisi hakkında dava açmasını isted

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, kendisi hakkında dava açmasını istedi.

Akcan, Başbakan Erdoğan'ın, 3,5 seneden beri kendisini yalancılıkla itham etmesine, gasp etmekle itham etmesine rağmen nedense bir türlü hakkında dava açmadığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı'nın, Afyonkarahisar Çakmak Otel'de 'Referandumda 'hayır' Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Milletvekili Akcan, "TBMM'de konu her gündeme geldiğinde yüzlerine söyledim. Her vesileyle kendileri aleyhine konuşan tazminat davası açan Başbakan, 3,5 seneden beri benim hakkımda her nedense, beni yalancılıklı itham ediyor, beni gasp etmekle itham ediyor diye hakkımda dava açmadı. Burada ulusal basın da var. Onlar aracılığıyla bir daha söylüyorum. Sayın Başbakan benim hakkımda da dava aç." dedi.

Akcan şöyle devam etti: "Yapmış olduğumuz bir ihaleyi bugün 2,5 milyarın Danıştay'ın keyfi davranışından bu milletin kaybettiğini Aydın Meydanı'nda anlatan Başbakan'a söylüyorum. 2,5 milyar dolar önemli. 7,5 milyar dolar, 2,5 milyar doların 3 katı Sayın Başbakan. Araç muayene istasyonlarını ihale ettik, devletin kasasına koyduk. Alınacak her 100 lirasının 30 lirası bu işe yapan müteahhide, 70 lirası devletin kasasına girecek şekilde taksim edilirken, sen bu ihaleyi 'yolsuzluk var, yolsuzluk yaptı bu ihaleyi yapanlar' diye iptal ettirdin. Aradan bu kadar zaman geçti. Yolsuzluk yaptılar dediğin insan bir tanesi benim. Benim hakkımda bir gramlık işlem yapmadı. Yap diyorum. Yapmazsan biz yapacağız zaten."

Onun için Başbakan Erdoğan'ı Yüce Divan'a götüreceklerini dile getiren Akcan, "Adnan Menderes rahmetliye hatırlatarak 'beni onun gibi Yüce Divan'a göndereceklermiş' diye ifade ediyor bugün miting meydanında. Seni haklı nedenlerle Yüce Divan'a göndereceğiz Recep Tayyip Erdoğan. Senin iptal edip, nereden ihale ettiğin işte şu an araç muayene istasyonlarında toplanan her 100 liranın 30 lirası devlete, 70 lirası yandaş müteahhide. İkisinin arasında fark şu günkü araç sayısı üzerinden yılda 600 trilyon lira. Bunu 20 yıllığına düşünün. Madem 2,5 milyar dolar bu kadar önemliydi, toplam 20 yıllık süreçte faizi olmaksızın 7,5 milyar doların hesabını sormayacağız mı? İşte bunu soracağız. O da kendisi gibi biliyor, adına inandığı gibi biliyor ki Yüce Divan'a götüreceğiz ve sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi öyle şiir okuduktan sonra 3,5 ay yattığı gibi değil. O hapishanelerden çıkamayacak şekilde Yüce Divan'a gidecek. Niye? Yaptığı yolsuzlukların hesabını vererek." dedi.