Malatya'da Adagören Köprüsü inşaatı tamamlanıyor

Malatya'da Battalgazi ilçesine bağlı Adagören ve Çolakoğlu köyleri ile İmamoğlu mezrası arasında, karayolu ulaşımını sağlayacak olan 'Adagören Köprüsü

Malatya'da Battalgazi ilçesine bağlı Adagören ve Çolakoğlu köyleri ile İmamoğlu mezrası arasında, karayolu ulaşımını sağlayacak olan 'Adagören Köprüsü' inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.

Battalgazi Kaymakamlığı tarafından KÖYDES projesi kapsamında yaptırılan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği denetiminde yapılan köprünün, yakın zamanda bitirilerek hizmete açılacağı bildirildi.

Adagören Köyü Muhtarı Şeref Doğan, köprünün yapılmasıyla karayolu ulaşımını binbir güçlükle sağlayan köylerin birbirine bağlanacağını söyledi. Köprünün yapılmasının, köylerdeki vatandaşlar tarafından mutlulukla karşılandığını anlatan Doğan, devletin imkânlarının ayaklarına kadar gelmesinin, yaşam kalitesini artıracağını ifade etti. Doğan, şöyle dedi:

"Köprü yapılmadan önce özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yağışların artması derelerde sel oluşturmaktaydı. Yağan yağmur ve kar suları ile birlikte Karakaya barajının sularının yükselmesine sebep olmakta, buraya kadar uzanan baraj ayağında biriken sular ile de dere taşmaktadır. İnsanların İlçe ile ulaşımı kesilmektedir. Bu köprünün yapılması ile senenin on iki ayında ulaşım sıkıntısı çekilmeyecek. Köprünün yapılması Adağören ve Çolakoğlu köyleri ile İmamoğlu mezrası vatandaşları çok mutlu etti. Bu köprü inşaatı iki açıklı olup, dört metre yüksekliğinde, sekiz metre genişliğinde, dokuz buçuk metre uzunluğundadır. Battalgazi Kaymakamlığı'nca KÖYDES projesi kapsamında yaptırılan köprünün 149.bin TL'ye mal edildi."

Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ve İl Özel İdaresi'nin köprü inşa sürecinde kendilerine önemli destekleri olduğunu belirten Doğan, "Battalgazi Kaymakamımız her zaman yanımızda oldu. Bizleri zaman, zaman ziyaret ederek sorunlarımızı dinledi." diye konuştu.