Maden ocağına saldıran PKK'lıların görüntülerine ulaşıldı

Hatay'da maden ocağına saldıran teröristlerden ölü olarak ele geçirilenlerin görüntüleri ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "temizleyin"

Hatay'da maden ocağına saldıran teröristlerden ölü olarak ele geçirilenlerin görüntüleri ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "temizleyin" dediği Amanoslar'da, terör saldırılarıyla sık sık gündeme gelen Eti Krom maden ocağında özel güvenlik görevlileri ve askerlerin öldürdüğü PKK'lıların görüntülerine ulaşıldı. Antakya'ya bağlı Kisecik köyü kırsalı Amanos Dağları'ndaki Eti Krom maden ocağında 29 Mayıs'ta meydana gelen, 1 özel güvenlik görevlisinin şehit olduğu ve 2 özel güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırıda özel güvenlik görevlileri tarafından öldürülen PKK'lının görüntüleri ortaya çıktı.

Söz konusu olayda özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay şehit olmuş, güvenlik görevlileri Sabri Pekmez ağır yaralanmış, Hüseyin Saraç ise ayakta tedavi edilmişti.

Bu arada 2008 yılında yine aynı maden ocağında hainlerin saldırılarına karşılık veren askerlerin öldürdüğü, kod adı Hamza, asıl adı Serkan Taş olan PKK'lı teröristin de görüntüleri ortaya çıktı.

MADEN OCAĞI 2007'DEN BERİ PKK'NIN HEDEFİNDE

2007 yılında kurulan ve kurulduğu ilk yıl da terör saldırısıyla karşı karşıya kalan maden ocağının bütün araçları PKK'lı teröristlerce yakılmıştı.

Daha sonra 2008 yılında yine PKK'lıların saldırısına uğrayan maden ocağında, teröristler bu kez özel güvenlik görevlileriyle çatıştı. Aynı maden ocağında, 29 Mayıs'ta teröristlerin saldırısına karşılık veren 1 özel güvenlik görevlisi şehit oldu, biri ağır olmak üzere 2 özel güvenlik görevlisi de yaralandı. Son olarak 31 Temmuz'da aynı maden ocağına yine taciz ateşi açılmıştı. Güvenlik görevlileri teröristlerin taciz ateşine karşılık vererek saldırıyı püskürtmüştü.