Kıbrıscık ilçesi spor salonuna kavuşuyor

Bolu İl Genel Meclisi, Kıbrıscık ilçesine spor salonu yapılması konusunda fikir birliğine vardı. Konu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gönderildi. Yaklaşı

Bolu İl Genel Meclisi, Kıbrıscık ilçesine spor salonu yapılması konusunda fikir birliğine vardı. Konu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gönderildi. Yaklaşık 800 bin TL proje bedeli belirlenen spor salonu yapımı için yaklaşık 339 bin TL'nin olduğu ifade edildi.

İl Genel Meclisi'nin ağustos ayı toplantıları sürüyor. Bugün yapılan oturumda 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak Seben Taşlıyayla göl sahasında su altında kalan Seben Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait idari binalarının İl Özel İdaresi tarafından yaptırılması ile ilgili plan ve bütçe komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Raporda 10 binanın su altında kaldığı, ama 2010 yılı bütçesinde bina yapımı ile ilgili bir bölümün olmadığından konunun 2011 yılı bütçesinde değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Uzunoğlu, tahmini 130 – 140 TL gibi tutacak miktarın yapılacak değerlendirmenin ardından kesinleştirilip, 2011 yılı bütçesi hazırlanırken değerlendirilmesi kanaatine vardıklarını dile getirdi. Uzunoğlu, ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol yapılırken 49 yıllığına protokol yapıldığını ve protokol gereği bu binaların yapılması gerektiğini de iletti. Komisyondan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.

BEYPİLİÇ İÇİN İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

Toplantının ikinci maddesinde ise Mudurnu Göncek köyü 1 pafta 1696 nolu parsel için hazırlanan tarımsal ve hayvancılık (kümes) amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan gelen rapor görüşüldü.

Raporda bu arsanın Beypiliç'e ait olduğu ve büyüklüğünün 335 bin 886 m2 olduğu yer alırken, ilgili kurumların olumlu görüş verdiği, yalnızca Orman Bölge Müdürlüğü'nün arsanın kuzey kısmının orman vasfında olduğunu belirttiği yer aldı. Orman kısmına giren yer ise plan dışında bırakılacak. Yapılan konuşmaların ardından konu oy birliği ile kabul edildi.

SALON İÇİN 339 TL VAR

Toplantının son gündem maddesinde ise Kıbrıscık YİBO bünyesinde çok amaçlı spor salonu yapımı için ödenek temin edilmesi talebi görüşüldü. Konu ile ilgili 2009 yılı bütçesinde spor salonu yapımı için Kıbrıscık'a 139 bin TL ve 2010 yılı için de yine salon yapımı için 100 bin TL aktarıldığı ifade edildi. Kıbrıscık Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde de 100 bin TL olmak üzere yapım için 339 bin TL olduğu belirtildi. Proje bedelinin yaklaşık 800 bin TL olarak belirlendiği çok amaçlı spor salonu için yaklaşık 500 bin TL daha gerektiği ifade edildi. Yapılan konuşmaların ardından konu Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.