Kemik Kanseri Öğretmen Adayının Vize Sorunu Çözüldü

Kemik kanseri olan ve tedavi amacıyla ABD'ye gitmesi gereken öğretmen adayı Şafak Bay, vize sorununun, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bizzat devreye girmesiyle çözüldüğünü söyledi.

Kemik kanseri hastalığının tedavisi amacıyla ABD'de bazı kliniklerle temasa geçen Şafak Bay'ın, bu ülkeye gitmek amacıyla 2 Temmuz'da ABD Büyükelçiliği'ne yaptığı vize görüşmesinin sonuçlanmamasının bazı basın yayın organlarına yansıması, üzerine devreye giren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, vize sorununu çözdü.
Tedavi masraflarını karşılayabilmek amacıyla kendi adına düzenlenen bir konsere katılmak üzere Hatay'a gelen kemik kanseri hastası Şafak Bay, burada vize sorununun çözülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bay, "6 yıldır kemik kanseri hastalığı ile mücadele ediyorum. Türkiye'de tedavi sürecim sona erince ABD'ye gitmem gerekti. Ancak bu konuda hem vize hem de rapor konusunda sıkıntılar yaşadım. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi ve rapor sorunum çözüldü. Ne var ki vize konusunda yaşadığım sıkıntıları
bir türlü çözememiştim. Bu konuda basında çıkan haberler üzerine önceki gün beni Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu aradı ve vize sorunun çözümü ile yakından ilgileneceğini söyledi. Bakanla yaptığımız telefon görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun özel kalemi ile görüştüm ve vize için onay çıktığını öğrendim. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bizzat arayarak, ABD'de yapılacak olan tedavi sürecinde destek olacaklarını söyledi" diye konuştu.
Vize sorunun çözülmesi ile birlikte nihayet ABD'deki tedavi sürecinin başlayacak olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Şafak Bay, "Umarım tedavim olumlu geçer ve sağlıklı bir şekilde ülkeme dönerek, çok sevdiğim öğretmenlik mesleğimi yapma imkanı bulurum" dedi.