Bursa Büyükşehir'den Eğitime Spor Salonu Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir'den Eğitime Spor Salonu Desteği
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'sağlıklı yaşanılabilir bir kent' hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürürken, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için yaptığı spor yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Özellikle ilköğretim okullarının bulunduğu bölgelerde spor alanında adeta tesisleşme hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu'nun bahçesinde yaptıracağı spor salonu ile bölgedeki önemli bir eksikliği giderecek. Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen temel atma törenine/ Başkan Altepe'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Tunçak ve Ali Kul Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Yıldırım ilçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ile çok sayıda davetli katıldı.
Altepe, sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi için çocukların spora yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun için kentin her köşesinde spor yatırımlarının devam ettiğini kaydeden Altepe, "Bursaspor'un şampiyonluğu Bursa'nın potansiyelini herkese gösterdi. Biz Bursa'nın sadece futbolda değil tüm spor branşlarında lider olmasını hedefliyoruz. Bu sebeple her semtimizde özellikle de okulların yoğun olarak bulunduğu bölgelere spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası gibi tesisler kazandırıyoruz. Çeşitli branşlara yönelik ihtisas salonları oluşturuyoruz. İstiyoruz ki altyapıdan yetişen daha fazla sporcumuz milli takımlara gitsin. Bu dönem 100'ün üzerinde projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu tesisleri tamamladığımızda Bursa'nın tüm branşlarda 'spor başkenti' olmasına hedefine ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.
Törende söz alan AK Parti Milletvekili Mehmet Tunçak ise Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimler tarafından birçok spor tesisinin Bursa'ya kazandırıldığını söyledi. Yerel yönetimler tarafından Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeler bir bir hayata geçirildiğini ifade eden Tunçak, "Sağlık Kompleksi, BESOB Sanayi Sitesi, ilçe devlet hastaneleri, Adliye Sarayı gibi projelerde önemli bir mesafe alındı. Ancak nasıl CHP ülkenin önünü açacak düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi'ne götürüyorsa, CHP zihniyetinin Bursa'daki uzantıları da bilmeden, araştırmadan kente kazandırılacak hizmetleri mahkemeye götürüp, durdurmak için mücadele ediyorlar. Ancak hak yerini bulacak ve Bursa hak ettiği hizmetleri alacak. Bu zihniyetin karşısında olacağız ve Anayasa değişikliği referandumuna 'evet' diyeceğiz" şeklinde konuştu.
Yıldırım'ın bugüne kadar yeterli hizmeti alamadığını değinen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise yeni adliye sarayının yapılacağı yerle ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını eleştirdi. Özellikle bu dönemde Yıldırım'ın makus talihini değiştirecek önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Keskin, "Ancak biz hizmet yaptıkça istemezükçüler artıyor. Adliyesi Sarayı'nın yeri ile ilgili 60 gün itiraz süresi verdi. İstemezükçüler 60 gün uyudu, 600 gün sonra yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İtiraz haklarını neden 60 gün boyunca kullanmadılar bunu yargı önünde soracağız. Bu zihniyet Yıldırım gelecek Sağlık kompleksine, üniversiteye, diğer hizmetlere ve Anayasaya değişikliğine de 'hayır' diyecek. Ama biz 'inadına hizmet, inadına evet' diyoruz" diye konuştu.
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel de Büyükşehir Belediyesi'nin okulların bulunduğu bölgelere spor tesisi yapmasının eğitim için büyük hizmet olduğunu belirterek, Altepe'ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından spor salonunun temeli, Altepe ve protokol üyelerinin butona basmasıyla atıldı.
Toplam 720 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 450 metrekare oyun alanına sahip olacak spor salonu, basketbol, voleybol gibi tüm salon sporlarının yapılmasına uygun halde yapılacak.