Bdp Eş Başkanı Gülten Kışanak, Kılıçdaroğlu'na Yüklendi

BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Kürdüm, Aleviyim edebiyatı" yaptığını söyledi.

Anayasa değişikliği referandumunu boykot eden BDP, parti binası önünde 'Halkla Buluşma' adı altında bir etkinlik düzenledi. Programa BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ve BDP Milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Osman Özçelik katıldı. Partinin otobüsüyle parti binası önüne gelen milletvekilleri kendilerini bekleyen partilileri selamladı. İlk konuşmacı Osman Özçelik, konuşmasının tamamını Kürtçe yaparak, iktidarın hazırladığı anayasa değişiklik paketini eleştirdi.
Daha sonra konuşan Eş Başkan Gülten Kışanak ise, iktidarın yanında, ana muhalefete sert söylemlerle yüklendi. Referandumda oyun içinde oyun olduğunu iddia eden Gülten Kışanak, CHP ve AK Parti'nin tahterevalliye bindiğini söyledi. Gülten Kışanak, CHP'nin ülkede savaş politikası yürüttüğünü öne sürerek, "CHP savaş politikasını zaman zaman yürüten, kendisi iktidarda olmadığı zaman da iktidarları savaş politikasına iten bir partidir. Bu 20 yıl boyunca bu ülkede dökülen kanda CHP'nin de eli vardır. Bu kanlı
elleri yıkamadan, bu halktan özür dilemeden bu halktan oy istemeye yüzü olmayacaktır" dedi.
Onur Öymen'in 'Dersim Katliamı'nı savunduğunu söyleyen Kışnak, "Onur Öymen 'Dersim Katliamı'nı savunduğu zaman şuan Genel Başkan olan Kılıçdaroğlu önce biraz sesini çıkarmak istedi fakat sonra geri adım attı. Şimdi bu kongrede Onur Öymeni MYK üyesi seçtirdi. Yanında, baş uçunda katliamı savunun biriyle 'Ben Kürdüm, Aleviyim' edebiyatı yapmasın. Önce o yanındaki katliamcıdan hesap sorsun" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun mevziiye gitmesini de sert bir şekilde eleştiren Kışanak, "Biz mevziiye giden CHP'ye dersini vereceğiz. CHP'nin statükoculara sırtını yaslayarak bizi kullanmalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Kışanak'ın konuşması sırasında partililer terör örgütü lideri lehine sloganlar atarken, Kışanak konuşmasında "Sayın Öcalan" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından otobüsten inen milletvekilleri, partililerle birlikte halay çekti.