Başkan Erbir: Ramazan ayı boyunca 500 kişilik iftar yemeği vereceğiz

Yozgat'ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Ramazan ayı boyunca ilçede 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Her yıl olduğu gibi b

Yozgat'ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Ramazan ayı boyunca ilçede 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine dar gelirli vatandaşlara yönelik 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini belirten Başkan Erbir, "Biz vatandaşlarımıza geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine iftar çadırımızda Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımıza iftar yemeği vereceğiz." dedi.

500 kişilik iftar çadırını belediye binası önünde kurduklarını ifade eden Başkan Erbir, "Ramazan ayı, aylar içerinde en hayırlı olan ayımızdır. Bu ay rahmet ve bereket ayıdır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın rahat bir şekilde iftarını açması için 500 kişiye yetecek yemek çıkartılacaktır. Burada verilecek iftar yemeklerimiz birinci kalite olup, hijyen konusunda da kesinlikle taviz verilmeyecektir. Çadırda iftarını açamayacak maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın evine de iftarlık ve gıda göndereceğiz. İlçemizdeki hayırsever vatandaşlarımızda burada iftar vermek isterlerse bizim belirlediğimiz iftar yemeğini karşılamaları durumunda verebilirler." diye konuştu.

Geleneksel olan davulla sahura kaldırmalara da önem verdiklerini ifade eden Başkan Erbir şöyle dedi: "Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızı sahura kaldırmak için özel davulcu tuttuk. Bu arkadaşlarımızın kılık kıyafetlerini temin ettik. Bir ay boyunca düzenli bir şekilde vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar. Ayrıca Ramazanda her gün camilerimizde şerbet ikram edilecek."