Bahçeli'nin esnaf ziyaretinde başörtülü aileye linç girişimi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin esnaf ziyaretinde eşi başörtülü bir aileye linç girişimi yaşandı.

Samsun'un ilçelerinde partisince düzenlenen

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin esnaf ziyaretinde eşi başörtülü bir aileye linç girişimi yaşandı.

Samsun'un ilçelerinde partisince düzenlenen mitinglere katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, akşam saatlerinde Samsun'a gelerek İlkadım Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye önünde halka hitap eden Bahçeli, daha sonra esnaf ziyaretine çıktı.

Pazar Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde yürürken, yanında bulunan partililer, eşi başörtülü bir kişiye linç girişiminde bulundu.

Aile, polise, 'Bırakın yolumuza yürüyelim, niye bizi engelliyorsunuz' diye tepki gösterince, 'Bahçeli geçecek onun için yolu kapattık' cevabı aldı. Aile de, "Bize ne Bahçeli'den yolumuzu açın geçelim." dedi. Bahçeli'nin yanında bulunan partililer ise olayı tam anlamadan aileye linç girişiminde bulunmak istedi. Polisin zamanında müdahalesi ile linç girişiminden kurtulan aile, bir iş merkezinde koruma altına alındı.

Bu sırada linç girişimini görüntülemek isteyen basın mensupları ile Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir polis, partililerce engellenmek istendi. Engelleyenler arasında elinde telsiz olan birisinin de bulunması dikkat çekti. Bahçeli ise olaydan habersiz şekilde yoluna devam etti.

Öte yandan Bahçeli'nin önünü kesen bir vatandaş, belediye başkanlarının değişimi ile işten çıkarılmanın sebebini sordu. Bahçeli hangi parti döneminde işten çıkartıldığını öğrenmeden, topu Başbakan'a atarak, 'onu git Başbakan'a sor' cevabını verdi.