Avrupa Parlamentosu Üyesi Ole Chrıstensen Marmaris'te

Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu Üyesi, Danimarkalı Parlamenter Ole Christensen, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı ziyaret etti

Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu Üyesi, Danimarkalı Parlamenter Ole Christensen, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı ziyaret etti. Ziyarette Christensen, Türkiye'nin çok yakında Avrupa Birliği'ne gireceğini düşündüğünü ifade etti.
Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'ne başvurarak Muğla Valisi Fatih Şahin ve Belediye Başkanı Ali Acar'la görüşme talebini ileten Ole Christensen'in bu isteği, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi aracılığıyla söz konusu iki kuruma bildirildi. 15 yıldır yılın önemli bir kısmını Türkiye'de geçiren ve 5. kez Marmaris'e gelen Christensen, ilçyi çok sevdiğini, burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecini de değerlendiren Christensen, şunları söyledi:
"Türkiye'nin en kısa zamanda Avrupa Birliği'ne gireceğine inanıyorum. Türkiye, büyüyen ekonomisi ve Avrupa'nın yaşlanan nüfusuna karşın genç nüfusuyla Avrupa Birliği'ne çok yakın."
Christensen, Türkiye'nin Müslüman ülkelerle, Hıristiyan ülkeler arasında bir köprü görevi göreceğini de sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Ali Acar ise, Avrupa'da bir Türk dostu olarak çalışmalara imza atan Ole Christensen'in kendilerini ziyaret etmelerinden mutluluk duyduğunu söyledi. Acar, İskandinav pazarıyla olan ilişkileri daha da geliştirmek için destek beklediklerinin altını çizdi.