Almanya da yasaklar uygulansın diyor

BSI'nin yaptığı açıklamaya göre Blackberry ve iPhone dahil birçok akıllı telefonun güvenlik açıkları nedeniyle kamu kuruluşlarında kullanılması tehlikeli

Almanya da yasaklar uygulansın diyor
Almanya’da Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) yani Federal Ofis Bilgi Güvenliği akıllı telefonlara yasak getirilmesi için tavsiyede bulundu. BSI’nin yaptığı açıklamaya göre Blackberry ve iPhone dahil birçok akıllı telefonun güvenlik açıkları nedeniyle kamu kuruluşlarında kullanılması tehlikeli. Rapora göre akıllı telefonlardan yalnızca Simko2 güvenli.

Alman hükümeti, BSI’nın tavsiyesine uydu ve kamu kuruluşlarında BlackBerry’nin kullanımını yasakladı. Hükümet, iPhone’a henüz bir yasak getirmedi ancak ip üstünde durduğu bir gerçek. Zira, İçişleri Bakanlığı, BSI’nın tavsiyesine uyup, kamu kuruluşlarına tahsis edilmesi için 4,000 adet Simko marka akıllı telefon siparişi verdi.

Akıllı telefon yasakları yalnızca Almanya’nın gündemini meşgul etmiyor. Avrupa Birliği komisyonu da kullanımı güvenli olmadığı gerekçesiyle 32 bin çalışanına Blackberry kullanım yasağı getirdi.

Başta Blackberry olmak üzere birçok akıllı telefonun yasaklanmasına gerekçe olarak güvenlikte açık olduğu gösteriliyor. Birçok devlet dairesinde belgelerin elektronik yollardan transfer edilmesi, güvenliği üst seviye yapmayı gerektiriyor.