AK Parti Antalya İl Başkanı Samani: Akaydın, şark kurnazlığı yaparak referanduma taraf oluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin değişik noktalarındaki bilboardlara 'hayır' yazılı pankartlar astırması tepkilere sebep oldu.

AK Parti Ant

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin değişik noktalarındaki bilboardlara 'hayır' yazılı pankartlar astırması tepkilere sebep oldu.

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı, 'şark kurnazlığı' yapmakla suçlarken, partinin hukukçuları, Antalya İl Seçim Kurulu'na, ilanların toplatılması ve ilgililer hakkında yasal işlem yapılması için başvuruda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana caddelerindeki bilboardlara önceki gün bazı afişler astı. Bu afişlerde tepki gösterilen olay küçük puntolu harflerle yazılırken, diğer yanda 'hayır' ifadesi büyük puntolarla yer aldı. Afişlerde 'Su israfına hayır', 'Şiddete hayır', 'Trafik terörüne hayır', 'Çevre kirliliğine hayır', 'Orman yangınlarına hayır', 'Doğa tahribatına hayır', 'Hava kirliliğine hayır' gibi cümleler yer aldı.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, Akaydın'ın belediye imkânlarını kötüye kullandığını belirterek, "Sayın Akaydın şark kurnazlığı ile referandumda 'hayır' kampanyasına destek oluyor. Belediyenin, elindeki imkânları bu tür yollara kullanması yasal değildir. Keşke böyle kurnazlıkla 'hayır' pankartı astıracağına oralara asabilecek, duyurabilecek bir hizmetini görseydik. Yok ki görebilelim." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın, hizmet yapmak yerine sürekli slogan ürettiğini ifade eden Hüseyin Samani, şöyle konuştu: "Akaydın'ın bu afişlerine göre madem 'Trafik terörüne hayır' diye slogan üretiyor. O zaman 'Duble yollara evet' deyip, hükümete teşekkür etmesi gerekir. Diğer sloganlarında da aynı şekilde hükümete teşekkür edeceği konular çok. Tabi bunlar hep bahane. Referandumda 'Hayır' cephesine destek olmak için bunu yapıyor. Bunu da kurnazlıkla yapıyor. Yüreğin yetiyorsa açık açık destek ol."

'PARTİMİZ İÇİN DEĞİL ÜLKEMİZ İÇİN EVET DİYORUZ'

Referandum sürecinde AK Parti'nin yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Hüseyin Samani, köy ve mahalleleri tek tek dolaşarak niçin evet oyu verilmesi gerektiğini anlatacaklarını söyledi. 'Hayır' cephesinde yer alanların referandumda oylanacak maddelerin içeriğini halktan kaçırdıklarını kaydeden Samani, "Biz 'evet' diyen taraflardan biriyiz. Bizim dışımızda başka parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları da var. Biz kendimiz adına bir şey istemiyoruz, özgürlükler ve daha fazla demokrasi için, ülkemiz için 'evet' diyoruz. Bunları da vatandaşlarımıza tek tek anlatacağız." diye konuştu.

AK PARTİ'DEN AKAYDIN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AK Parti, Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bilboardlardaki 'hayır' sloganı ile asılan ilanları İl Seçim Kurulu'na şikâyet etti. AK Parti hukukçuları, belediyenin yaptığı bu eylemin 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referanduma yönelik bir propaganda olduğunu belirterek, "Bu eylemi hukuki kılmak ve yukarıda belirtilen yasa hükümlerini etkisizleştirmek amaçlı ve açıkça kötü niyetle bu HAYIR! İbaresinin üzerine daha küçük puntolarla 'Trafik Terörüne' gibi belediye başkanlığının görev ve yetki alanına girmeyen konuları içeren yazılar eklenmiştir. İlanlara bakıldığı anda referanduma yönelik olduğu ve insanların referandumda Hayır oyu kullanmaları için telkinde bulunulduğu son derece açık ve nettir." şeklinde konuştu.

Belediye görevlilerinin seçim sürecinde tarafsızlıklarını koruması ve belediye imkânlarını herhangi bir siyasi partinin çalışmaları için kullandırmasının yasak olduğunun hatırlatıldığı başvuruda, ilanların kaldırılması ve ilgililer hakkında yasal işlem yapılması istendi.