Konyaspor destek bekliyor

Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, takıma destek verilmesi halinde 2 ya da 3 yıl içerisinde Avrupa'da oynayabileceklerini söyledi.

Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, transferde son olarak Emre Toraman, İvan Lietava ve Peter Grajciar ile sözleşme imzaladıklarını, bir yabancı transfer daha yapmayı düşündüklerini belirtti. İbrahim Ege ve Mehmet Sedef'in transferi ile ilgili son durumlarının hafta sonuna kadar belli olacağını kaydeden Karapınar, bu transferlerin gerçekleşmesi durumunda 28'e ulaşacak oyuncu sayısını 25'e düşürebileceklerini açıkladı.

"Bizim şu an ki, en büyük isteğimiz destek görmek" diyen Kulüp Başkanı Karapınar, "Bu yıl iyi bir kadro oluşturduk. Gelecek yılların kadrolarını oluşturuyoruz. Çok düzgün ve kaliteli bir teknik ekiple çalışıyoruz. Avusturya kampımız da oldukça iyi geçti ve oyuncuların kaynaşma süresi çabuk geçildi. İyi bir takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye liglerinde en çok koşan, mücadele eden, adından çokça bahsettiren bir takım olacağız. Bu takım çok zor kaybeden bir ekip olacak. Tek istediğimiz desteklenmesi takımımızın. Konyaspor bir sıkıntı daha yaşarsa tek sorumlusu yönetim olmaz. Bunun sorumlusu tüm Konya olur. Kamuoyundan destek bekliyoruz. Takımımıza destek verildiğinde ve bu yıl atlatıldığında biraz iddialı olacak ancak Konyaspor 2 ya da 3 yıl içersinde Avrupa'da oynayacaktır" dedi.

Karapınar, kulübün geçmiş dönemlerdeki borçları nedeniyle bu sezon yayıncı kuruluş ve federasyondan paylarına düşen paranın yüzde 70-80'inden faydalanamayacaklarını hatırlatarak, "Bu miktarlar borçlara gidecek. Bu durumlarda biz transferi gerçekleştirdik. Bu nedenle destek bekliyoruz. Sıkıntılı dönem atlatıldığında Konyaspor'un önü açıktır. Olmayan para ile transfer yaptık. Ancak bu dönemde de Konyaspor'a değer kaybı yaşatmıyoruz. Nasıl geçtiğimiz sezon şampiyon olan ekipten hiç kimseye 5 kuruş borcumuz yoksa bu dönemde de olmayacaktır" diye konuştu.

Karapınar, Konya Atatürk Stadı'nın bakımda olması nedeniyle Cuma günü Ankara'da, Karabükspor ile son hazırlık maçını oynayacaklarını sözlerine ekledi.


İHA