Doktoru Dolandırdıkları İddiasıyla 2 Kişi Gözaltına Alındı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde kendilerini istihbarat elemanı olarak tanıttıkları ve bir doktoru dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Doktoru Dolandırdıkları İddiasıyla 2 Kişi Gözaltına Alındı
İddiaya göre; kendilerini istihbarat elemanı olarak tanıtan A.Y. ile F.Y, Torbalı Devlet Hastanesi'nde görevli doktor S.C.Ö.'den ölümle tehdit ederek para istedi. Bugüne kadar 10 bin TL verdiğini iddia ettiği şahısların 25 bin TL daha istediklerini öne süren üzerine S.C.Ö., İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayette bulundu. Savcılık talimatı üzerine harekette geçen Torbalı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, S.C.Ö'den zanlılarla irtibata geçip istedikleri parayı almaları için buluşma sağlamasını
istedi.
Polisin istediği gibi zanlıları arayan S.C.Ö, kendisinden istenilen 25 bin TL'yi vereceğini söyleyerek Gaziemir Kipa Alışveriş Merkezi önünde buluşmak istediğini belirtti. Parayı almak için buluşma noktasına gelen A.Y. ile yeğeni F.Y., polis tarafından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde savcılığa çıkarılan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.