Türk Eğitim-sen Kpss İle İlgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Belge Sundu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS ile ilgili elindeki bilgi ve belgeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS'de yaşanan kopya olaylarını ilk günden itibaren ortaya belgeleriyle açıkladıklarını hatırlatarak, "Kopya olayı daha baskı aşamasına gitmeden e-mail aracılığıyla servis edilmiş. Hotmail adresli bu mailler binlerce kişiye gönderilmiş. YÖK Başkanlığı buna çok itibar etmese de biz bu belgeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunacağız. YÖK bizden bir şey isteyene kadar kendilerine bir şey vermeyeceğiz" dedi.

Bugün yapılması gereken öğretmen atamalarının iptali konusunda ise Koncuk, atamaların iptal edilmesi gerektiğini ilk günden itibaren söylediklerini hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığının almış olduğu bu kararın doğru ve yerinde bir karar olduğunu söyledi. Koncuk, iptal edilmemesi durumunda sınavı hakkıyla kazanan birçok kişinin atanması gereken yerlere atanamayacağını belirtti.