Taşların altından elleriyle balık yakalıyorlar

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Alameşe köyünde gençler elleriyle balık yakalıyor

Ekip halinde bir günde en az ortalama 40-50 balık tut

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Alameşe köyünde gençler elleriyle balık yakalıyor

Ekip halinde bir günde en az ortalama 40-50 balık tuttuklarını ifade eden gençler, balık oltası veya balık ağına ihtiyaçları olmadığını ifade ettiler.

Keşiş çayında, dört arkadaş hiç bir alet, yem veya olta kullanmadan elleriyle balık tutuyorlar. Emrullah Eroğlu, Mehmet Dalkıran, Mustafa Çam ve Halit Çam sabahtan akşama kadar elleriyle 50 tane balık tuttuklarını söylüyor.

Elle balık tutmanın ustalık istediğini belirten Halit Çam, "Biz dört arkadaş bir ekibiz. Sıcak havalarda balıklar taşların altına saklanır. Biz de taşın etrafına geçeriz ve aynı anda dalıp taşın altına elimizi sokarız. Yaklaşık 1-2 dakika su altında kaldıktan sonra sol elimizle balığın kuyruğunu tutar, sağ elimizle ise balığın kulaçlarından yakalayarak dışarı çıkarırız. Bu şekilde yüzlerce balık tutuyoruz." dedi.

Taşların altından bazen balık yerine su yılanı, kaplumbağa ve yengeç tuttuklarını söyleyen Mehmet Dalkıran da "Taşların altından sadece balık olmuyor bazen balık yerine yılan veya kaplumbağa tutuyoruz. Ben bir kere balık yerine yılan tuttum. Bir hafta suya giremedim. Sonra yine girmeye başladım. Ekip halinde bir günde en az ortalama 40-50 tane balık tutuyoruz. Tuttuğumuz balıkların bir kısmını Kadirli-Andırın karayolunda satıyor bir kısmını ise evlerimize götürüyoruz. Bizim balık oltası veya balık ağına ihtiyacımız yok ellerimiz yeter." diye konuştu.