Misimovic: Galatasaray'a şampiyonluk için geldim

Galatasaray'ın yeni transferi Zvjezdan Misimovic, Galatasaray'a şampiyonluk yaşamak için geldiğini söyledi.

Galatasaray TV'ye özel açıklamal

Galatasaray'ın yeni transferi Zvjezdan Misimovic, Galatasaray'a şampiyonluk yaşamak için geldiğini söyledi.

Galatasaray TV'ye özel açıklamalarda bulunan yıldız futbolcu, kendisine sorulan soruları cevaplandırdı.

-Senin için yeni bir macera. Kuşkusuz büyük bir heyecan duyuyorsun. Duygularını alabilir miyiz?

Çok mutluyum. Galatasaray gibi büyük bir camianın parçası olduğum için gurur duyuyorum. Transferim belki çok uzun zaman aldı. Ama son günde noktalandı ve bu beni çok mutlu etti.

-Transfer süreci neden uzadı? Bu transfer sürecinden bahsedebilir mi?

Wolfsburg yeni bir oyuncu alacağını açıkladı. Bu Diego olacaktı. Bu transfer gerçekleşirse beni satacağını açıkladı. Dört gün önce de bu transfer gerçekleşti. Wolfsburg Diego'yla anlaşma imzaladı. Benim de isteğim bu yöndeydi. Olaylar bu şekilde gelişti ve Galatasaray'a geldim.

-Biraz huzur istiyordu anlaşılan. Geçen sezon attığı gole bile sevinemeyen bir Misimovic vardı ve bugün Galatasaray'da...

Geçen sene gollerden sonra sevinmiyordum. Bazı problemler vardı. Ama buraya geldim ve şimdi gayet mutluyum. Burada gerekli sevinci yaşayacağımı söyleyebilirim.

Kariyerinin büyük bir bölümünü Bundesliga'da geçirdi. Artık Süper Lig'de mücadele edecek. Bambaşka bir deneyim olacak. Bununla ilgili neler söylemek ister?

28 yaşındayım. Uzun yıllar Bundesliga'da oynadım. Artık bir değişiklik arıyordum. Bu yüzden Galatasaray'la görüştüm. Hem tarihi, hem de takım olarak onur duyarak geldiğim bir kulüp. Benim için güzel bir değişiklik olacağını umuyorum. Bu yaşa kadar hep Bundesliga'da oynadım. Artık böyle bir değişime ihtiyacım vardı.

2008-2009 sezonunda Bundesliga'da şampiyonluk yaşadı. Herkes o dönemdeki coşkuyu burada yaşatmasını bekliyor. Kendisinde bu enerjiyi görüyor mu?

Galatasaray gibi büyük bir kulübün tek hedefi vardır o da şampiyonluk. Benim de buraya geliş amacımdaki en önemli etkenlerden biri bu. Bunun için yeterli kadroya ve kapasiteye sahibiz. Belki çok iyi bir başlangıç yapmamış olabiliriz ama ilerleyen günlerde daha iyi olacaktır. Ligi şampiyon olarak tamamlayacağımızı düşünüyorum.

Wolfsburg'ta önünde oynayan Dzeko ve Grafite'yi gol kral yaptı. Burada da Türkiye Ligi'nin kralı Milan Baros'la oynayacak. Bu birliktelik Galatasaray'a ne getirir?

Sadece ben ve Milan Baros olarak kısıtlamamak lazım. Takıma baktığımızda çok kaliteli oyuncularımız var. Önemli olan golün bir şekilde gelmesi. İsimler çok fazla önemli değil.

-Galatasaray'ı ne kadar araştırdı?

Gelmeden özellikle internetten birçok bilgi edindim. Özellikle taraftarlar hakkında birçok şey biliyorum.

-2008-2009 sezonunda Misimovic 20 asist yaptı. Bu Bundesliga'da bir rekor. O sezonun en iyi oyuncusu seçildi. Bochum ve Nürnberg'le geçirdiği 6 sezonda 20 asist yapmıştı. Wolfsburg'da bir sezonda bu asist sayısını yakaladı. Bu herhalde enerji uyum meselesi değil mi?

Diğer sezonlara baktığınızda daha fazla gol attım. Wolfsburg'da Dzeko ve Grafite'yle oynadık. 20 asist yaptım ve bu önümde oynayan oyuncuların ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor.

-Nürnberg'de küme düşerken bir sene sonra Wolfsburg'da şampiyonluk yaşadı. İki durumu da tattı. Bu, Türkiye tecrübesinde sana neler katacak?

Bu iki tecrübe de benim için çok önemli. Nürnberg'de iyi bir takım yapısına sahiptik aslında. Ama olmadı. İyi oynayamadık ve küme düştük. Wolfsburg'a baktığınızda yine iyi bir takım yapısı, iyi oyuncular vardı. Fakat ilk yarıyı bitirdiğimizde 9. sırada tamamladık. İkinci yarıya iyi bir başlangıç yaptık. 10 maç üst üste bir seri yakaladık ve şampiyon olduk. Oradaki şampiyonlukta teknik direktör Felix Magath'ın da payı unutulmaması gerekiyor. Çok doğru kararlar verebilen, iyi bir teknik direktördü. Hem küme düşme, hem şampiyonluğun kariyerimde önemli etkileri var.

10 numara pozisyonunda oynamasına rağmen mücadeleci ve hırslı bir yapısı olduğunu görüyoruz. Oyun tarzı ve futbol stiliyle ilgili nasıl bir yorum getirir?

Benim en başarılı olduğum ve en sevdiğim pozisyon 10 numara pozisyonu. Forvet arkası gibi. Günümüz futbolunda başarılı olmak için sadece top oynamak değil koşmak ve mücadele etmek gerekiyor. Ama asist yapmak ve önümde oynayan forvetlere gol attırmak en sevdiğim işlerden biri.

-Bu soruyu her transfere soruyoruz çünkü onlar için de ne kadar önemli bir isim olduğunu biliyoruz Frank Rijkaard deyince neler söyleyecek?

Frank Rijkaard için söylenecek birşey yok. Futbolculuk kariyerine baktığınız zaman tarihteki en iyi oyunculardan biri bence. Teknik direktörlük kariyerine bakıyorsunuz yine aynı şekilde genç yaşta Barcelona gibi çok büyük bir kulüpte çok büyük başarılara imza atmış bir teknik direktör. Şu anda Galatasaray'da beraberiz çok mutluyum ve onunla çok güzel başarılar yaşayacağımızı umuyorum.

-st üste çok sayıda maç oynamış olmasına rağmen benim de anlayamadığım şekilde bir dedikodu çıktı. O yüzden bu soruyu sormakla mükellefim birinci ağızdan kendisi cevap versin istiyorum. Kronik sakatlığı olduğuyla ilgili spekülasyonlar yapıldı. Bir süredir ve aslında geçtiğimiz sezonda çok sık forma giyen bir oyuncuydu. Heralde sık sık sakatlansa uzun süreler sahalarda olmazdı. Bu konuyla ilgili bir açıklık getirmesini istesek kendisinden.

Bu kronik sakatlığımla ilgili spekülasyonları ilk defa burada duyuyorum. Çok enteresan çünkü geçtiğimiz 2-3 sezona bakıyorsunuz hemen hemen bütün maçlarda oynamışım. Senin de belirttiğin gibi eğer böyle bir sakatlık olsa zaten bu maçlarda oynayamazsınız. Sadece bu sezon başındaki maçlarda oynayamadım. O da biliyorsunuz Galatasaray'a gitmek istediğimi deklare etmiştim. Galatasaray'a gitmek istediğimi bildirdiğim için, belirttiğim için o maçlarda oynamadım ama onun haricinde 2-3 sezonda bütün maçlarda oynadım. Sakatlıkla ilgili bu dedikoduyu ilk defa burada duyuyorum.

-Wolfsburg ve Milli Takım arkadaşı Edin Dzeko bir röportajında Misimovic'le ilgili şu ifadeleri kullanıyor. ''Misimovic'le uzun süredir birlikte oynuyor ve birbirimizi iyi tanıyoruz. O muhteşem bir tekniğe sahip ve bir o kadar da zeki bir futbolcu. Her forvet arkasında onun gibi bir desteğe ihtiyaç duyar. Misimovic aynı zamanda harika bir pasör, bir koşu yaptığınızda o mutlaka sizi görmeyi başarır'' diyor. Sorumluluğu fazla olan bir mevkide görev yapıyor. O mevki de Galatasaray taraftarı için de her zaman çok önemli olmuştur. Kıymetli olmuştur. O bölgede forma giyen oyuncu hep sevgi ve büyük sempati kazanmıştır.

Mutlaka bunun sorumluluğunun bilincindeyim, oynadığım pozisyon olarak tabiki 10 numara pozisyonu çok fazla sorumluluk gerektiren, önünüzdeki forvetlere yapacağınız asistlerle maçın kaderini etkileyen bir pozisyon. O yüzden ben de bunun bilincindeyim.

-Bosna Hersek ve Türkiye ile arasında kültürel anlamda benzer bir yapı var. Bunun uyum sürecine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tabi daha çok Almanya'da yaşamış vakit geçirmiş bir isim. Kendisi bu konuyla ilgili neler söyleyecek. Adaptasyon sorunu olurmu? Bu konuyu da bir avantaja çevirir mi?

Adaptasyon anlamında hiç bir sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. Çünkü buradan öncede herhangi bir şehir değiştirdiğimde hiç bir adaptasyon sıkıntısı yaşamadım. Almanya'da uzun yıllar yaşamış olabilirim. Ama ailem biliyorsunuz Bosnalı. O yüzden bununda mutlaka bir faydası olacaktır. Burada İstanbul'da bir adaptasyon problemi yaşayacağımı düşünmüyorum.

Fiziksel durumu nasıl? 90 dakikayı çıkarabilecek düzeyde mi? Yoksa o milli arada mı kendisini toparlayacak? Gerçi milli takıma gidiyor. Orada da oynayacak ama...

İyi bir hazırlık dönemi geçirdim. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğim için de kendimi fiziksel olarak iyi hissediyorum. O yüzden hiç bir sıkıntı olmaz.

''Galatasaray'a tarih yazmaya gidiyorum. Takımı yakından takip ediyorum. Son zamanlarda zor günler geçirsede Galatasaray çok büyük ve önemli tarihi olan bir kulüp yeniden ayağa kaldırmakta zorluk çekmeyeceğiz'' demiş herhalde. İnternete bu şekilde yer aldı. Biraz detay alalım bu açıklamayla ilgili...

Orada da belirttiğim gibi Galatasaray çok büyük bir kulüp, çok büyük bir camia. Tarihi çok iyi olan bir camia. Deminde söylediğimiz gibi çok iyi futbolculara sahip ve burada Galatasaray'da başarısız olma şansınız yok. Onun içinde başarılı olacağımızı düşünüyorum.

-Son olarak transferle ilgili Misimoviç'in ismi duyulduğu andan itibaren taraftarlar internet sitelerini adeta bombardımana tuttu. Müthiş bir merakla beklediler. Şu anda sarı kırmızılı taraftarları inanılmaz derecede heyecanlandırıyor. Dolayısıyla onlar içinde bir mesaj alalım. Onları heyecanlandıracak birkaç söz alalım.

Mutlaka burada bulunduğum sürece, Galatasaray'da bulunduğum sürece onlar için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Zaten takım olarak elimizden gelenin en iyisini yaptığımız sürece o zaman kalite otomatik olarak devreye girecek. Hep beraber mücadele ettiğimiz zaman kalite otomatik olarak devreye girecek ve çok başarılı olacağımızı düşünüyorum.