Ak Parti'den Anayasaya 'Demokrasi' Yürüyüşü İle Destek

AK Parti İzmir Kadın ve Gençlik Kolları Organizasyonu ile Demokrasi Yürüyüşü gerçekleşti

AK Parti İzmir Kadın ve Gençlik Kolları Organizasyonu ile Demokrasi Yürüyüşü gerçekleşti. Gerçekleştirilen yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Nükhet Hotar da katılarak destek verdi.
Gündoğdu meydanından başlayan yürüyüşe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, Gençlik Kolları Başkanı Hamza Dağ AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Vatandaşlarla birebir görüşerek broşür dağıtan Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Anayasa Değişikliği ile ilgili soruları yanıtladı. Nükhet Hotar; "Anayasa paketi, ülkemizde her alanda demokratikleşme sağlanmasının anahtarıdır. Yeni Anayasa ile idarenin her türlü iş ve eyleminden dolayı haksızlığa uğrayan, uygunsuz muameleyle karşılaşan vatandaşların, mahkemeler dışında şikayetlerini iletebilecekleri bir Kamu Denetçiliği kurumuna evet diyoruz. İnsanların kendileriyle ilgili kayıt edilen bilgilere rahatlıkla ulaşmasına, yanlışsa düzeltebilmesine, rahatsız ediciyse ortadan kaldırılabilmesine evet diyoruz. Dağıttığımız broşürlerde, yargıdan insan haklarına, memur haklarından gençlerimize kadar her konuda bilgi bulunmaktadır" dedi.
Anayasa Değişiklik Paketi'ndeki maddelerin kadınları direk olarak ilgilendirdiğini söyleyen Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema yaptığı konuşmada; "Demokrasiye vurulan her darbe, kadın haklarına daha da ağır darbeler vurduğu için, kadınların 7,5 yılda elde ettiği kazanımların daha da artması için, toplumca özgürleşmenin kadın haklarına da yansıyacağı için verdiğimiz her evet oyunun bizler için ayrı bir önemi vardır. Anayasa Paketi'ne Evet dediğimiz zaman; çocuklarımızın daha özgür bir Türkiye'de yaşamasını sağlayacağız. Kısır siyasete son vereceğiz. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılığın önünü açacağız. Çocuklarımızın istimar ve şiddete karşı korunmasını sağlayacağız. Darbe mağduru annelerin, 12 Eylül'den hesap sorabilmelerini sağlayacağız. Gazilerin ve şehit ailelerin her alanda avantajlı olmalarını sağlayacağız" dedi.
Gençlik Kolları Başkanı Hamza Dağ'da; "12 Eylül'de oylayacağımız Anayasa Değişiklik Paketiyle ülkemizin ufkunun hiç olmadığı kadar açık olduğunu vurgulamak isterim. Gençlerimiz artık geleceğe güvenle bakıyor" dedi. Vatandaşların yoğun ilgisi arasında geçen yürüyüşte 5 bin adet "Evet İçin 40 Neden" broşürleri dağıtıldı.