Sav: Baykal-Özkan görüşmesi dostluk, arkadaşlık ilişkisi

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski Genel Başkan Deniz Baykal ile DSP'li eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın görüşmesini, dostluk ve arkadaşl

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski Genel Başkan Deniz Baykal ile DSP'li eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın görüşmesini, dostluk ve arkadaşlık ilişkisi olarak değenlendirdi. İzmir'de partisine mensup belediye başkanları, ilçe başkanları ve yöneticilerle basına kapalı olarak toplantıda biraraya gelen Genel Sekreter Sav, öğle arasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Toplantıda, 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumla ilgili bugüne kadarki çalışmaların gözden geçirildiğini ve bundan sonra yapılacakların planlandığını ifade eden Önder Sav'a basın mensupları, Baykal ile Özkan arasındaki görüşmeyi sordu. Sav, "Dostluk, arkadaşlık ilişkisi. Siyasette her zaman uzun süreli dostluklar, uzun süreli ayrılıklar olmaz. Ülkenin koşulları gerektirdiği zaman biraraya gelir, değerlendirme yaparlar. İki siyaset adamının biraraya gelmesini böyle değerlendiriyorum." şeklinde cevap verdi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi yönündeki bir soruya karşılık ise MYK'nin komisyon kurduğunu, rapor doğrultusunda Tatı'nın, bulunduğu görev ve sorumlulukla bağdaşmayacak davranış içinde olduğu gerekçesiyle disipline sevk edildiğini söyledi.

Öğle arasında CHP'liler yemeğe geçti. Ramazan olması sebebiyle yemeğin görüntülenmesini istemeyen bazı belediye başkanları ve partililerle basın mensupları arasında sözlü tartışma yaşandı. Yemek salonunun dışına çıkarılmak istenen basın mensupları, programı terk ederek karara tepki gösterdi.