Mez-Der, Ramazan'da gıda yardımı yaptı, bayram sonrası kırtasiye dağıtacak

Batman'da cenaze ve taziye hizmetlerinin yanı sıra yardım faaliyetlerini de sürdüren Mezarlıkları Güzelleştirme ve Koruma Derneği (Mez-Der) Ramazan ay

Batman'da cenaze ve taziye hizmetlerinin yanı sıra yardım faaliyetlerini de sürdüren Mezarlıkları Güzelleştirme ve Koruma Derneği (Mez-Der) Ramazan ayı yardım faaliyetleri kapsamında 7 bin 500 aileye ulaştı.

Günde 250 aileye yardım paketleri dağıtan Mez-Der, dar gelirli öğrencilere de kırtasiye yardımı yapmak üzere çalışmalara başladı.

Batman'da yaptığı cenaze ve taziye hizmetleri ile vatandaşların takdirini toplayan Mez-Der, dar gelirli ailelere yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Günde 250 aileye gıda yardımı dağıtan Mez-Der ramazan ayı başından bu güne kadar 7 bin 500 aileyi sevindi.

Ramazan ayı boyunca yardımların devam edeceğini belirten Mez-Der Yardım Komitesi Başkanı Şefik Aydın, dar gelirli ailelerin çocuklarının bayrama buruk bir şekilde girmemeleri için giyim yardımında da bulunacaklarını ifade etti.

Okula giden yoksul çocuklara yönelik kırtasiye yardımı için de kampanya düzenlediklerini belirten Aydın, bayram sonrası çanta ve kırtasiye malzemelerinden oluşan yardım paketlerini dağıtacaklarını söyledi.

15 Ağustos'ta başlattıkları çalışmalar kapsamında okula giden yetim ve fakir öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamak için okul müdürleriyle irtibat kurduklarını belirten Aydın, 15 Eylül tarihine kadar derneğe müracaat eden dar gelirli ailelerin çocuklarına yardım yapacaklarını ileri sürdü.

Yardım faaliyetlerinde üyelerinin büyük katkısı olduğunu belirten Aydın, "Batman'daki üyelerimize desteklerinden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Müminlerin duası üzerimizden eksik olmasın. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Cenaze ve taziye hizmeti veren Mez-Der, cenaze ve taziyesi olan vatandaşlara, ambulans, taziye çadırı, sandalye, semaver, ses cihazı gibi hizmetleri ücretsiz olarak karşılıyor.