Menderes'in mezarı başında anayasa değişikliğine 'evet' dediler

Eski Başbakan Adnan Manderes'in mezarını ziyaret eden Türkiye Gençlik Konfederasyonu üyesi bir grup, anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül günü s

Eski Başbakan Adnan Manderes'in mezarını ziyaret eden Türkiye Gençlik Konfederasyonu üyesi bir grup, anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül günü sandıkta 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu üyeleri, Topkapı'da bulunan Anıtmezar önünde toplandı. Federasyon Başkanı Feridun Cevahiroğlu öncülüğündeki grup, idam edilerek yaşamına son verilen eski Başbakan Adnan Menderes'in mezarı başında bir süre dua etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Cevahiroğlu, referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın anayasa değişikliği için harekete geçtiğini hatırlatan Cevahiroğlu, "Biz gençler olarak anayasaların da zamanaşımına uğrayacağını düşünüyor daha modern daha çağdaş kişi hak ve özgürlüklerine geniş yer veren anayasa istiyoruz. Yeni anayasaya 'evet' diyoruz. İnsanlar şunu unutmamalı ki; bu anayasa bir AK Parti anayasası değildir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'dır. Hükümetler gelir, geçer. Anayasamız devletimiz ilelebet payidar olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti laik demokratik hukuk devletidir. Bu özelliğini ilelebet koruyacaktır." ifadelerini kullandı.

Cevahiroğlu konuşmasına Menderes'in yazdığı bir mektubu okuyarak son verdi. Öte yandan grubun basın açıklaması yaptığı sırada polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.