Isparta'da 30 Ağustos coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88'inci yıldönümü Isparta'da törenle kutlandı.

Hükümet Meydanı'ndaki tören Vali Ali Haydar Öner, Garnizon Komutanı Tuğ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88'inci yıldönümü Isparta'da törenle kutlandı.

Hükümet Meydanı'ndaki tören Vali Ali Haydar Öner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şahingöz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra protokol üyeleri, üstü açık araçla vatandaşların bayramını kutladı.

Törenlere, sıcağı rağmen ilgi gösteren vatandaşların beraberinde getirdikleri çocukların ellerinde Türk bayrakları, üzerlerindeki asker ve polis kıyafetleri ile tören geçişi yapan askerleri selamları ilginç görüntüler oluşturdu.

Törende bir konuşma yapan Piyade Binbaşı Levent Aysel, "Bugün, milletimizin makus kaderinin değiştiği, Anadolu'da düşmana son darbenin vurulduğu ve bir milletin yok olma sınırında gerçekleştirdiği büyük zaferin 88'inci yıl dönümüdür. Bugün, cepheye mermi taşıyan ninenin, yirmi beşinde gibi savaşan dedenin, kundağında saçı bitmemiş yetimin, on beşindeki Ayşe'nin, Şehit Mehmet'in günüdür." dedi.

Binbaşı Levent Aysel, Türk milletinin, yokluk ve imkansızlıklarla verdiği mücadeleden Türk ve dünya tarihine yön veren unutulmaz bir zaferle çıktığını söyledi. Aysel, "Bu zafer, yüce Türk milletinin; şeref, haysiyet ve özgürlüğüne göz dikenlere karşı kükrediği, milli ve manevi değerleri için kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle, ölümü göze aldığı, parolası 'Ya İstiklal Ya Ölüm' olan bir zaferdir." diye konuştu.

Lise öğrencilerinin okuduğu şiirlerle renklenen tören, askeri birliklerin gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.