Et Balık Kurumu Lojmanlarının Temeli Törenle Atıldı

Ağrı Et Balık Kombinası'nın 28 konutlu personel lojmanlarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ağrı Et Balık Kombinası bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Halk oyunları gösterilerinin ardından Ağrı Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, davetlilere hitap etti. Özelleştirme kapsamında olan Ağrı Et Balık Kombinası'nın programdan çıkarılarak hizmetlerine devam ettiğini belirten Ulubaş, ''Et Balık Kurumu 1952 yılında faaliyete başladı. İlk kombinasını 1953 yılında Erzurum'da açtı. 1992 yılında özelleştirilme kapsamına alındı. Özelleştirilmeye karşı bir genel müdür değilim. Ama en son özelleştirilecek bir kurumdan en ilk başlanmasını da yadırgıyorum. O zaman alınan kararlara saygı duymakla beraber bu 35 işletmesinin 27 tanesi satıldı veya devredildi. Türkiye hayvancılığı sürekli garanti güvenilir pazarını bu şekilde kaybetmiş oldu. 26 Temmuz 2005 tarihinde özelleştirme kapsamından Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey tarafından çıkartıldı. Doğru, yerinde aldığı bu karar ülke hayvancılığına tekrardan hız kazandırdı. Alım garantisi getirdi. Güven getirdi. Bugünden sonra Türkiye hayvancılığı geçmişte kaybettiği itibarı tekrardan kazanacak'' dedi.
Daha sonra söz alan Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, Ağrı Et Balık Kombinası'nın Ağrı'nın can damarı olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu tesisin hizmetlerine devam ettiğini vurgulayan Başkan Arslan, "Bu güzel tesisin ilimize hizmet vermesi bizim için çok önemlidir. Ağrı güzelleşiyor, Ağrı değişiyor. Hükümetimizin desteği ile alacağımız teşvik programları ile ilimiz hak ettiği hale gelecektir. İnşallah eylül ayında bazı kısmı engellere rağmen 4 ay gecikmeye rağmen hayvan borsamızın ihalesini yaparak Ağrı halkına yakışacak bir hayvan borsası yapacağız" dedi.
Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın konuşmasının ardından AK Parti Ağrı Milletvekilleri M. Hanifi Alır, Abdulkerim Aydemir, Cemal Kaya ile Ağrı Valisi Ali Yerlikaya birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından lojmanların temeline ilk harç döküldü.