Eski DYP'li Çulfaz: Cindoruk, Adalet Partisi ve Demokrat yapısından uzaklaşmıştır

Eski DYP Milletvekili Ahmet Çulfaz, DP Genel Başkanı Cindoruk'un Adalet Partisi ve Demokrat yapısından uzaklaştığını iddia etti. Çulfaz, Adalet Partis

Eski DYP Milletvekili Ahmet Çulfaz, DP Genel Başkanı Cindoruk'un Adalet Partisi ve Demokrat yapısından uzaklaştığını iddia etti. Çulfaz, Adalet Partisi misyonuna sahip olduğunu ve 1999 genel seçimlerinde DYP'nin Giresun ikinci sıra milletvekili adayı olduğunu söyledi. 12 Eylül tarihinde Anayasa Değişikliği Paketi'nin halk oylamasına sunulacağını hatırlatan Çulfaz, kendisinin "evet" yönünde oy kullanacağını açıkladı.

Çulfaz, Adalet Partisi ruhunda ve özünde her zaman demokrasi barındırdığını, ancak şimdi DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un politikasına ve Anayasa değişikliğiyle ilgili aldığı karara akıl erdiremediğini ifade etti. Çulfaz, "Cindoruk tüm politikasını, Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı üzerine bina etti. Oysa yapılan Anayasa değişikliği ülkenin yararına olacak. Yapılacak referandum bir siyasi tercih değildir. Demokratikleşme adına yapılan çalışma. Tüm Adalet Partisi misyonundan gelenlerin bilmesine rağmen Cindoruk hata yapmaktadır." dedi.

Cindoruk'un darbe Anayasası'na sarılıp demokratik bir değişikliği içeren bu referanduma neden karşı olduğunu anlamakta güçlük çektiğini dile getiren Çulfaz, şöyle konuştu: "Gerek sanayicilerimizin, gerekse çocuklarımızın geleceği açısından yenilenen Anayasa'nın topluma faydalı olacaktır. Hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına inanarak bu Anayasa değişikliğinin bunu daha çok teminat altına almaktadır. Birçok sanayici ve işadamı arkadaşımnın da benim gibi düşündüğünü biliyorum."