Türkmenoğlu Erek Su Tesisleri'ni Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, tesislerin ilin gelişimine büyük katkılar sunduğunu ifade ederek, Vanlıların kendi ürünlerine sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulundu

Türkmenoğlu Erek Su Tesisleri'ni Ziyaret Etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, tesislerin ilin gelişimine büyük katkılar sunduğunu ifade ederek, Vanlıların kendi ürünlerine sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulundu.
Vanlı yatırımcıların desteklenmesi konusunda ziyaretlerini sürdüren Kayhan Türkmenoğlu, öğle saatlerinde Erek Su'nun Bostaniçi Beldesi'nde bulunan tesislerine geldi. Burada fabrika sahibi Serhan Yıldız tarafından karşılanan Türkmenoğlu, tesis konusunda detaylı bilgiler aldı. Van'a dışarıdan çok farklı markalardan suyun girdiğini ifade eden Yıldız, Van'ın kendi ürününe sahip çıkmamasından yakındı. Dışarıdan gelen ürünlerin daha kıymetli olduğunu ifade eden Yıldız, insanların burada böylesi bir tesisin olduğunu hayal etmekte kaçındığını belirtti. Vatandaşlarca buradaki suyun ilkel imkanlarla üretildiği kanısının fazla olduğunu vurgulayan Yıldız, son teknoloji cihazlarla el değmeden suyun tüketicilere ulaştığını kaydetti. Yıldız, "İlimizin suyu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere batı pazarına da gitmektedir. Biz de dışarıda ilgi görmekteyiz. Kendi memleketimizden çok diğer iller ilimizin suyuna rağbet etmektedirler. Burada en büyük sıkıntımız elektrik kesintilerinin yaşanmasıdır. Bir kesinti durumunda makinelerimiz arızalanmaktadır. Bu yüzden dışarıdan bu makinelerin ustalarını getirmekteyiz. Zararımız sadece bununla kalmıyor. Ayrıca bu kesintilerin olması durumunda günde 160 pet şişemiz çöpe gitmektedir. En ufak bir dalga bize zarar vermektedir" dedi.
Aldığı bilgiler doğrultusunda tesisleri gezen Kayhan Türkmenoğlu, yapılan yatırımdan dolayı Serhan Yıldız'ı kutladı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Türkmenoğlu, bu tesis gibi Van'da bal üretim tesislerinin olmasını arzu ettiklerini belirtti. Yüksek teknolojik makinelerle el değmeden Erek Dağı'nın eteklerinde üretilen suyun tüketiciye ulaştığını vurgulayan Türkmenoğlu, "Son derece hijyenik ortamlarda üretilen bu su birçok ile gitmektedir. Erek Su ilimizin markası haline gelmiştir. DAKA'ya sunduğu projede birinci olmuştur. Bu konuda tesis yetkililerini tebrik ediyorum. Tesis içerisindeki işleyişe hayran kalmamak mümkün değil. Damacana ve petlerin makineler tarafından yıkanarak, doluma kadar ki her süreç titizlikle gerçekleşiyor. Bu süreç içerisinde insana ihtiyaç duyulmadan teknoloji harikası makineler bu işlemi yürütmektedirler. Vanlı hemşehrilerimiz kendi memleketlerinde üretilen bu gibi ürünlere sahip çıkmalılar. Çünkü bu gibi tesisler ilimizde her ne kadar büyüme sağlar iseler o kadar iş imkanı ve bir o kadar da rahatlama gelecektir. İlimizin sanayileşmesi yolunda ilk önce bizlerin kendi ilimizin ürünlerine sahip çıkması gerekmektedir. Bu tesisin son derece teknolojik imkanlarla üretim yaptığına bizzat şahit olmuş bulunmaktayım. El değmeden üretilen bu sular birçok şehre gitmektedir. Ama ilk etapta buna bizim sahip çıkmamız ve tüketmemiz gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Kayhan Türkmenoğlu yaptığı açıklamanın ardından Serhan Yıldız'ı tekrar tebrik ederek bulunduğu yerden ayrıldı.