Bakan Bağış: 12 Eylül demokrasi bayramımız olsun

'Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu' toplantısına katılmak üzere Aydın'a gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kuşadas

'Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu' toplantısına katılmak üzere Aydın'a gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kuşadası Genç İş adamları Derneği (KUGİAD) üyeleri ile iftar yaptı. Bağış, ''12 Eylül sadece Ramazan Bayramı değil, demokrasi bayramımız olsun. Çifte bayram yaşayalım'' dedi.

KUGİAD'nin organize ettiği iftar yemeği Korumar Otel'de gerçekleştirildi. İftara dernek üyelerinin yanı sıra Bakan Egemen Bağış başta olmak üzere Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş,Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, EGAFED Başkanı Efkan Ceylan, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay , AK Parti Kuşadası ilçe Başkanı Ali Kara katıldı.

Egemen Bağış iftar sonrası yaptığı konuşmada 'Türkiye'de AB sürecindeki en önemli reformun, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; "15 dakikanızı ayırın ve maddeleri okuyun. Bu paketle Türkiye Cumhuriyetinde ilk defa pozitif ayrımcılık var. Çocuklar, kadınlar, özürlüler, gaziler ve şahit yakınları için avantajlar var. Bu ülkede fişleme geleneğine son veriyoruz. 12 Eylül döneminde 500 bin insan işkenceden öldü, 2 milyon insanımız fişlendi. İnsanlar sürgüne gönderildi. Özel hayatı anayasal güvence altına alıyoruz. Bu paket ile kamu çalışanlarımız için yenilikler getiriyoruz. Bugün Türkiye'deki kamu çalışanlarının toplu görüşme hakkı var, toplu sözleşme hakkı yok. Bu paketle toplu sözleşme hakkı getiriliyor. Bunların hepsi AB standartlarında var. Anayasa Mahkemesi bu maddeler 'Milletin hayrına' dedi. Mecliste 'hayır' oyu vermeyen muhalefet partileri, halktan ''hayır'' oyu istiyorlar.''

Anayasa paketini dikkatli okuyan her vatandaşın, 'evet' oyu vereceğini vurgulayan Bakan Bağış konuşmasını ''12 Eylül sadece Ramazan Bayramı değil, demokrasi bayramımız olsun. Çifte bayram yaşayalım'' dedi.