Beydağ, Kurtuluş Coşkusunu Nuray Hafiftaş İle Yaşayacak

Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88

Beydağ, Kurtuluş Coşkusunu Nuray Hafiftaş İle Yaşayacak
Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. Yıldönümü Kutlamaları ve 18. Yerel Ürünler ve Kültürel Etkinlikler Festivali bu yıl çok renkli etkinliklere sahne olacak. Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş 2 Eylül Perşembe akşamı vereceği konser ile Beydağlılara müzik ziyafeti çekecek.
Beydağ Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikler ilçenin kurtuluşu günü olan 2 Eylül'de başlayacak. Sabah 09.00'da tören alanındaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacak törenlerde konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Cumhuriyet Lisesi Folklor Ekibi ve Ödemiş İlk Kurşun Efe Grubu zeybek oyunlarını sergileyecek.
Her yıl olduğu gibi incir yarışmasında en iyi inciri yetiştiren üreticilere ödülleri verilecek. Tören geçişi ile sona erecek törenlerin ardından Kurtuluş Parkı'nda Yöresel Ürünler ve El Emeği Stantlarının açılışı gerçekleştirilecek. 15.00'da Ali Orhan Şen'in mağazasında Beydağ Kalesi'nden çıkan etütlük eserlere ait serginin açılışı gerçekleştirilecek.
HAFİFTAŞ BEYDAĞ'I SALLAYACAK
20.30'da ise kurtuluş coşkusu tavan yapacak. Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Nuray Hafiftaş, Kurtuluş Parkı'nda konser verecek. Gecede sevilen sanatçının yanı sıra Bahar da sahne alırken Süper Starz &Ersin şovlarıyla Beydağlılara keyifli saatler yaşatacak. Dev konserin ardından 3 Eylül akşamı Merkez Camii'nde şehitlerimiz için mevlit okutulacak.
4 Eylül akşamı ise yine Kurtuluş Parkı'nda Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenecek konserde sanatçılar Gülseren Aygün ve İsmail Koç sahne alırken, Amatör Gençlik Halk Dansları Topluluğu da gösterilerini sunacaklar.
88. Kurtuluş Coşkusunu en iyi şekilde yaşamak ve yaşatmak istediklerini belirten Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk; "3 gün sürecek etkinliklerimize tüm havza halkını davet ediyoruz. Mutluluklar paylaştıkça çoğalır" dedi.